Ana SayfaGüncel19 OCAK | Hrant Dink’in vurulduğu yer hafıza mekanına dönüştürülecek

19 OCAK | Hrant Dink’in vurulduğu yer hafıza mekanına dönüştürülecek

HABER MERKEZİ – Gazeteci Hrant Dink’in çalıştığı ve vurulduğu yer olan Agos Gazetesi’nin eski yeri olan Sebat Apartmanı’nın önü, Hrant Dink Hafıza Merkezi’ne dönüştürülecek.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in 19 Ocak 2007 tarihinde vurulduğu Agos Gazetesi’nin eski yeri olan Şişli’deki Sebat Apartmanı’nın önü, Hrant Dink Hafıza Merkezi’ne dönüştürülecek.

Hrant Dink Vakfı ile Beraberce Derneği tarafından sürdürülen projeye DVV International da katkı sunuyor.

Mezopotamya Ajansı’ndan Dicle Müftüoğlu’na konuşan projenin yürütücü isimlerinden biri olan ve Beraberce Derneği Direktörü Ayşe Öktem, Sebat Apartmanı’nın önünün Dink’in vurulduğu yer olması, Agos Gazetesi’nin eski yeri olması ve Hrant Dink’in ofisinin de orada olması sebebiyle tercih edildiğini belirtti.

Bu dönüştürme işlemini açık, şeffaf bir öğrenme ve tartışma süreci olarak organize etmeyi amaçladıklarını vurgulayan Öktem, proje kapsamında neler yapılacağının tam netleşmediğini belirterek, şunları söyledi:

“Proje kapsamında toplam 5 uluslararası panel yapılacak bütün dünyadan bu konuda uzman olanlarla paneller yapılıyor, panellerden sonra daha yakından ilgilenenlerle atölyeler yapılıyor. Böylece bu süreç, hem şeffaf oluyor, hem ilgilenen herkesin katılabileceği, destek olabileceği bir süreç olarak yaşanıyor.”

Hafıza merkezlerine dair de konuşan Öktem, bu merkezlerin sadece acıların anlatıldığı mekanlar olmak zorunda olmadığını belirterek, buraların kolektif hafızada yer etmiş ya da yer etmesi istenen olgulara dair mekanlar olduğunu söyledi.


Hrant Dink, katledilişinin 11’inci yılında anılacak

Hrant Dink anması nedeniyle Şişli’de bazı yollar trafiğe

Agos Gazetesi: Barışamadık, alışamadık


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Cinsiyetçi söylemlere maruz bırakılıp sürgün edilen akademisyene soruşturma açıldı
Sonraki Haber
115 çocuğun istismara uğradığını ortaya çıkaran İclal: Çalmadığım kapı kalmadı, dışlanan ben oldum