Ana SayfaGüncel‘2013’ten bu yana 500 asker şüpheli bir şekilde öldü’

‘2013’ten bu yana 500 asker şüpheli bir şekilde öldü’

HABER MERKEZİ – Şüpheli Ölümler ve Mağdurları Derneği Başkanı Oktay Can, derneğin kurulduğu 2013’ten bugüne toplamda 500 ailenin çocuklarının şüpheli şekilde askerde yaşamını yitirdiği iddiasıyla başvuruda bulunduğunu söyledi.

Şüpheli Ölümler ve Mağdurları Derneği geçtiğimiz yıl son 22 yılda 2 bin 500 askerin şüpheli bir şekilde yaşamını yitirdiğini açıklamıştı.

Dernek başkanı Oktay Can’ın MA’dan Ergin Çağlar’a yaptığı açıklamaya göre ise son dört yılda şüpheli asker ölümlerinde artış yaşandı.

Derneği 2013 yılında kurduklarını aktaran Oktay Can, bugüne kadar kendilerine toplamda 500 ailenin çocuklarının şüpheli şekilde yaşamını yitirdiği iddiasıyla başvuruda bulunduğunu belirtti.

Can, Olağanüstü Hal’in (OHAL) uygulanmasıyla birlikte şüpheli asker ölümlerinde artışın yaşandığını söyledi.

Açtıkları derneğin kuruluşundan bu yana bir çok ilden kendilerine başvuruların olduğunu da ifade eden Can, “Bugüne kadar bize yaklaşık 500 aile başvurdu. Onların çocukları da komutanlardan şiddet görmüş ve başvuru yapan ailelerin yüzde 80’i Kürt” dedi.

Zorunlu askerliğin kaldırılması gerektiğini de belirten Can, “Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) baktığımızda askerler ya zehirleniyor, ya işkence görüyor ya da öldürülüyor. Bundan kaynaklı askerliğin zorunlu olmamasını istiyoruz. Zorunlu askerliği kaldırmasalar da en azından vatani görevlerini devletin herhangi bir kurumunda memur şeklinde çalışarak yapabilirler” diye konuştu.

Oktay Can, son olarak askerleri öldürenlerin yargılanıp cezalandırılmasını istedi.

Previous post
Tunus'ta protestolar: ‘Ekmek isyanı’ mı, 2011’in devamı mı?
Next post
Deniz Naki: 7 saat boyunca siyasi sorulara cevap verdim