Ana SayfaGüncel310 gündür açlık grevindeler: ‘Açlığımıza alışmayın, bekleyecek zamanımız yok’

310 gündür açlık grevindeler: ‘Açlığımıza alışmayın, bekleyecek zamanımız yok’

HABER MERKEZİ – KHK ile ihraç edildikleri işlerine geri dönebilmek için 310 gündür açlık grevi eylemi yapan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça OHAL Komisyonu ve kamuoyuna seslenerek, “Açlığımıza alışmayın, bekleyecek zamanımız yok” dedi.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile ihraç edildikleri işlerine geri dönebilmek talebiyle açlık grevi eylemi yapan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça eylemlerini 310 gündür sürdürüyor.

Hürriyet’ten Gamze Kolcu’ya konuşan Nuriye Gülmen, ‘açlığımıza alışmayın’ çağrısı yaptı.

‘Hücre hücre eriyoruz’ diyen Gülmen şunları söyledi:

İnsanlar açlık grevinin 60’lı günlerinde bize bir şey olmasından kaygılıydılar. 310’uncu güne geldik. Bu durum tekerrür; kaygıya alışma ve açlığın kendisine alışma haline dönüşmesin. Açlığımıza alışmayın. Artık bir komisyonun olup olmadığından emin değiliz, karar alıyor mu bilmiyoruz. Kapısına giden ailelerimiz, avukatlarımız gözaltına alınıyor. Biz artık hücre hücre eriyoruz. İşimize nasıl döndürmek isterlerse öyle döndürsünler.

“Komisyon bekliyor ama bizim bekleyecek zamanımız yok”

Ağrıları nedeniyle artık sadece 1 saat uyuyabildiğini söyleyen Semih Özakça ise OHAL Komisyonu’nun kendilerini oyaladığını söyledi.

Bazı kişileri KHK’lerle işe döndüğünü kendilerine ise Komisyonu’nun işaret edildiğini dile getiren Özakça, komisyonun süreci daha da ötelediğini savundu.

Sağlık durumuna ilişkin de bilgi veren Özakça, her geçen gün vücutlarındaki tahribatların arttığını söyledi ve ekledi:

Ayaklarımda, bacaklarımda yanma şeklinde ağrı var. Aniden gelişen bu ağrı yüzünden uyuyamıyorum. Uyuyamamak ise ani kilo kaybına neden oldu. Komisyon bekliyor ama bizim bekleyecek zamanımız yok. Bizim sayacımız her gün, her saniye atıyor. Komisyon ya da başka bir yöntemle bizimle ilgili acilen karar verilmesi gerekiyor. Ben beraat ettim. Beni neden döndürmüyorsunuz?

“15 gün sonra yaşıyor olacak mıyım?”

Eşi tutuklandığı gün açlık grevine başlayan Esra Özakça ise eyleminin 235’inci gününde.

Özakça, “Her gün yaşamımızdan gidiyor. 57 kilodan 38 kiloya düştüm. İki hafta içinde karar verecek denildi ve aylarca sürdü. Bizler için hayati risk var” diye konuştu.

OHAL Komisyon tarafından sürekli ertelendiklerini ancak artık fazla vakitlerinin kalmadığını kaydeden Esra Özakça:

Komisyon, KHK hangi yöntemle olursa olsun. İstediğini her şekilde yapan bir iktidar var; hukuk, yasa tanımıyor. İsterse bizim için de tanımayabilir. Hani nerede komisyon? ‘15 gün sonra’ diyorlar. Acaba ben 15 gün sonra yaşıyor olacak mıyım?




Önceki Haber
AB Komisyonu'ndan Türkiye'ye: Sadece tatlı sözler yetmez, on binler hala cezaevinde
Sonraki Haber
Silopi'de otobüs devrildi: 3'ü çocuk 9 kişi hayatını kaybetti