Ana SayfaGüncel320 gündür açlık grevindeler: Saniyeler bizim için önemli

320 gündür açlık grevindeler: Saniyeler bizim için önemli

HABER MERKEZİ – 320 gündür açlık grevindeki Nuriye Gülmen sağlık sorunlarının kötüye gittiğini belirterek, “Saniyeler bizim için önemli. Biraz daha asılalım, bir adım daha atalım ve açlığımızı bitirecek sonucu kazanalım” dedi. Gülmen ile beraber işe iade talebiyle açlık grevindeki Semih Özakça ise “Bu direniş kazanılmış bir direniştir. Bu moral ve coşkuyla hareket etmeliyiz” diye konuştu.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile ihraç edildikleri işlerine geri dönebilmek talebiyle açlık grevi eylemi yapan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça eylemlerini 320 gündür sürdürüyor.

Kendisi de öğretmenlikten ihraç edilen ve eşi tutuklandığı gün açlık grevine başlayan Esra Özakça ise eyleminin 245’inci gününe girdi.

Eğitimcilerin aileleri, doktorları, sanatçı ve yazarlar ise bugün İstanbul Kadıköy’deki Müjdat Gezen Tiyatrosu’nda bir araya gelerek bir basın açıklaması düzenledi.

Evrensel’in haberine göre açıklamada Gülmen ve Özakça’nın sağlık durumlarının kötüye gittiğine dikkat çekilerek bir an evvel adım atılması gerektiği kaydedildi. Açıklamayı okuyan oyuncu Barış Atay, “Nuriye ve Semih’in talepleri kabul edilsin. Hep birlikte onların gülüşünü yaşamın gamzesinde buluşturalım” dedi.

Basın açıklamasına oyuncu Levent Üzümcü, yazar Eşber Yağmurdereli, Nuriye Gülmen’in babası Şaban Gülmen, KHK ile ihraç edilen Acun Karadağ ve Veli Saçılık katılırken, açıklama sonrasında Gülmen ve Özakça ile canlı bağlantı yapıldı.

Gülmen: Saniyeler bizim için önemli

Basın açıklamasına bağlanan Nuriye Gülmen, şunları söyledi:

“320 gündür devam eden açlıkla ifade ediyoruz en başından beri söylediğimizi. İşimizi geri istiyoruz. Bu istek çok basit ve kolayca karşılanabilir. KHK ile işlerine geri iade edilen insanlar olduğunu gördük. AKP gibi kural yasa tanımayan iktidar için bu oldukça kolay. Haklıyız. Haksız yere işimizden atıldık. Direnişimizde 440 gündür anlatıyoruz. Açlığımız çok uzadı, sağlık sorunları yaşıyoruz. Talebimizin karşılanması aciliyet gerektiriyor. Saniyeler bizim için önemli. Biraz daha asılalım, bir adım daha atalım ve açlığımızı bitirecek sonucu kazanalım. İnsanlarımıza bir çağrıdır bu.”

Gülmen’in ardından Semih Özakça ve Esra Özakça da bir bağlantı yaptı.

Esra Özakça “Tarihin sayfalarına baktığımızda direnenleri ve onurlu aydınları görüyoruz. Birçok aydın sanatçı bizlere ömür verdi ve dayanışma eksikliğini giderdi” dedi.

Semih Özakça ise “Bu direniş kazanılmış bir direniştir. Bu moral ve coşkuyla hareket etmeliyiz” dedi.

‘Bir an evvel adım atılmalı’

Ankara Tabip Odası’nın Gülmen ve Özakça’nın sağlık durumunu kontrol etmek için oluşturduğu 12 kişilik heyet adına konuşan hekim ise açlık grevindeki eğitimcilerin sağlık sorunlarının ilerlediğine ve bir an evvel adım atılması gerektiğini vurguladı.




Önceki Haber
ABD'de federal hükümet haftaya ‘kapalı’ başladı
Sonraki Haber
Hükümet Sözcüsü: Rusya'ya verilen bir söz yok