Ana SayfaGüncelAbbas Kiarostami’nin yaşamını yitirmeden önce çektiği son filminden fragman

Abbas Kiarostami’nin yaşamını yitirmeden önce çektiği son filminden fragman

HABER MERKEZİ – Dünya sinemasının en önemli yönetmenlerinden olan Abbas Kiarostami’nin yaşamını yitirmeden önce çektiği son filmi ’24 Frames’ten bir fragman paylaşıldı.

İran Sineması’nın ödüllü yönetmeni Abbas Kiarostami, 2016 yılında hayatını kaybetmişti.

Dünya sinemasının da en önemli yönetmenlerinden olan Kiarostami’nin hayatını kaybetmeden önce çektiği son filmi 24 Frames, filmi bitirmesinden hemen sonra Cannes Film Festivali’nde gösterilmişti. Fakat yönetmenin hayatını kaybetmesinden sonra vizyona girmemişti.

Play Tuşu’nun haberine göre şimdi ise Kiarostami’nin büyük tutkusu olan fotoğraf sanatından yola çıkarak alışık olduğumuz filmlerinden daha farklı olarak deneysel bir üslupla çektiği 24 Frames, sinemalara geliyor.

Dün gece Kiarostami’nin son filminin fragmanı da paylaşıldı.



Abbas Kiarostami

İran Sineması’nın ödüllü yönetmeni Abbas Kiarostami, 76 yaşında hayatını kaybetti.

2016’nın Mart ayında kanser teşhisi konulan Kiarostami, Fransa’nın başkenti Paris’te kanser tedavisi görüyordu.

İranlı yönetmen, 1979’da İslam Devrimi’nden sonra ülkeyi terk etmeyip çok sayıda belgesel dâhil 40’tan fazla film çekti. Son iki filmini ise İtalya ve Japonya’da çekti.

‘Kirazın Tadı’ filmiyle 1997’de Cannes’da Altın Palmiye (Palme d’Or) ödülünü kazanan Kiarostami, bu ödüle layık görülen tek İran vatandaşı oldu. İran’ın yurttaşlık ve dini tutumlarını işleyen ve minimalist bir film olan ‘Kirazın Tadı’, intihar ettikten sonra kendisini toprağa verecek birini arayan orta yaşlı bir adamın öyküsünü aktarıyor.

Kiarostami, 1999’da da İranlı şair Füruğ Ferruhzad’ın bir şiirinden alıntı yaptığı ‘Rüzgâr Bizi Sürükleyecek’ adlı filmiyle de Venedik Film Festivali’nde Jüri Özel Ödülü’nü aldı.

Film, bir grup mühendis ve gazetecinin yerel matem ritüellerini araştırmak için bir Kürt köyüne yaptıkları yolculuğu ve köydeki yaşamı konu ediniyor.


Anlatı sinemasına karşı: Kiarostami’nin Koro’sunda ses ve sessizlik

Previous post
Türkiye'nin enerji ithalatı yüzde 35 arttı
Next post
Selvi'den 'kulis' bilgisi: İttifaka yarayacak yeni seçim barajı tartışılıyor