Ana SayfaDünyaABD Dışişleri Bakanı Tillerson: Çavuşoğlu’na güvenli bölge önerisi yapmadım

ABD Dışişleri Bakanı Tillerson: Çavuşoğlu’na güvenli bölge önerisi yapmadım

HABER MERKEZİ – ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na Suriye’de “güvenli bölge oluşturulması” yolunda bir öneride bulunmadığını açıkladı.

Türkiye’nin Afrin’e dönük operasyonu 6’ıncı gününde.

Operasyonun 3. gününde, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na Türkiye’nin Suriye’nin kuzeybatısında bir “güvenlik bölgesi” oluşturma ihtiyacı olabileceğini belirterek, “Bu konuda birlikte çalışmayı umuyoruz” açıklaması yaptığı belirtilen ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’dan yeni bir açıklama geldi.

İsviçre’nin Davos kentinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tillerson, “Mümkün olan bir dizi seçeneği tartıştık. Ancak bir şey önermedik” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise bugün yaptığı açıklamada ABD ile “güvenli bölgenin” görüşülebilmesi için öncelikle “güvenin tesis edilmesi” gerektiğini söylemişti.


‘ABD ile güven tesisi lazım’ diyen Çavuşoğlu da Beyaz Saray’ı yalanladı: Açıklamaları gerçeği yansıtmıyor


24 Ocak’ta ise AKP Genel Başkanı  ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Trump arasında bir telefon görüşmesi gerçekleşmişti.

Beyaz Saray’dan gelen açıklamaya göre bu görüşmede Trump Erdoğan’a gerilimi tırmandırmama, askeri operasyonları sınırlı tutma ve sivil kayıpları önleme çağrısı yaptı.

Ancak Türkiye Beyaz Saray’dan gelen bu açıklamanın ‘görüşmenin içeriğini tam olarak yansıtmadığını’ söyleyerek yalanladı.