Ana SayfaKadınABD’de 150’den fazla kadını tacize maruz bırakan erkeğe 175 yıl hapis cezası

ABD’de 150’den fazla kadını tacize maruz bırakan erkeğe 175 yıl hapis cezası

HABER MERKEZİ – ABD’de 150’den fazla kadın sporcuyu tacize maruz bırakan olimpik jimnastik takımının eski doktoru Larry Nassar, 175 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) 150’den fazla kadını cinsel tacize maruz bırakan Larry Nassar hakkında 175 yıl hapis cezası verildi.

ABD olimpik jimnastik takımının eski doktoru olan Nassar, tıbbi bir amaç gütmeden kadın ve kız sporculara çıplak muayene yapmakla suçlanmıştı. BBC Türkçe’de yer alan habere göre Nassar bu ve çocuk pornosu suçlamalarını kabul etti.

175 yıllık hapis cezasını açıklayan yargıç Rosemarie Aqualina, “Hayatınızın geri kalanını ışık görmeden geçireceksiniz. Bir daha hapishane dışına adım atmayı hak etmiyorsunuz” dedi.

Kararın ardından tacize maruz bıraktığı kadınlara dönen 54 yaşındaki Nassar, “Söylediklerinizi ömrüm boyunca unutamayacağım” ifadelerini kullandı.

On yıllar boyunca süren taciz

On yıllar süren tacizler, Nassar’ın bir arkadaşının kızı olan Kyle Stephens’ın yaşadıklarını polise bildirmesinin ardından fark edilmiş, başlatılan soruşturmada 150’den fazla kadın şikayetçi olmuştu.

ABD Jimnastik Federasyonu Başkanı Steve Penny geçen yıl, Nassar’ın dosyasını da içeren bir dizi skandal sonrası istifa etmişti.

Penny, taciz suçlamalarına karşı yeterince hızlı harekete geçmemekle suçlanıyordu.