Ana SayfaDünyaABD’den Türkiye’ye Afrin uyarısı: Bu tür adımlar atılmamalı

ABD’den Türkiye’ye Afrin uyarısı: Bu tür adımlar atılmamalı

HABER MERKEZİ – ABD Dışişleri Sözcüsü Nauert, Türkiye’yi Afrin’e olası operasyon konusunda uyararak, “Türkiye’yi bu tür adımlar atmamaya çağırıyoruz” diye konuştu.

Türkiye’nin Afrin’e olası operasyon gündemdeki yerini korurken ABD’den yeni bir açıklama geldi.

ABD Dışişleri Sözcüsü Heather Nauert, Washington’da günlük basın toplantısında yaptığı açıklamada, Türkiye’yi Afrin’e yönelik ‘adım atmaması’ konusunda uyardı.

“Türkiye’yi bu tür adımlar atmamaya çağırıyoruz” diyen Sözcü Nauert, Türkiye’nin IŞİD’le mücadeleye odaklanması gerektiğini de ifade etti.

Nauert, “Herkes IŞİD’e yoğunlaşmalı” yorumunda da bulundu.

Çavuşoğlu ‘adım atacaklarını’ söylemişti

Rusya’nın Afrin’de olası bir operasyona karşı çıkmaması gerektiğini belirten Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bugün yaptığı açıklamada Afrin konusunda ‘adım atacaklarını’ ifade ederek, “Hava sahasını kullanmak için Rusya ve İran’la temas halindeyiz” demişti.


Çavuşoğlu: ABD’nin açıklamaları bizi tatmin etmedi, Rusya Afrin’e operasyona karşı çıkmamalı


Çavuşoğlu’nun açıklamasının ardından ise Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın, Rusya Genelkurmay Başkanı ile görüşmek üzere Moskova’ya gittiği duyurulmuştu.

Bu gelişmelerin hemen akabinde ise Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdat’tan Türkiye’nin Afrin’e karşı herhangi bir saldırısının ‘saldırganlık’ olarak değerlendirileceği açıklaması gelmişti.

Mikdat, Türkiye’nin Afrin’de saldırıya geçmesi durumunda, ülkenin hava savunma sistemlerinin Türk uçaklarını düşürmeye hazır olduğunu söylemişti.


On binlerce Afrinli operasyona karşı sokaktaydı: ‘Zeytin yurdu halkı direnişçidir’


Karınca Dış Haberler

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Avrupa'da fırtına: Beş kişi hayatını kaybetti
Sonraki Haber
Economist: Türkiye'de Diyanet siyasi İslam'ın kurumlarından biri haline getirildi