Ana SayfaDünyaABD’ye göre yaptırımların işe yaradığının göstergesi ‘Kuzey Kore’de ölüm ve kıtlık artışı’

ABD’ye göre yaptırımların işe yaradığının göstergesi ‘Kuzey Kore’de ölüm ve kıtlık artışı’

HABER MERKEZİ – ABD Dışişleri Bakanı Tillerson, Kuzey Kore’de gıda kıtlığı ve ölümlerin yaşanmaya başladığını belirterek, ülkeye yönelik yaptırımların zarar vermeye başladığına dair ellerinde birçok kanıt olduğunu söyledi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Kanada’da 20 ülke ile Kuzey Kore toplantısı düzenlenmesinin ardından Çarşamba günü Stanford’ın düşünce kuruluşu Hoover Enstitüsü’nde bir foruma katıldı.

Tillerson, burada Kuzey Kore’ye yönelik yaptırımlar üzerine bir konuşma da gerçekleştirdi.

Japon karasularına sürüklenmiş 100’den fazla sayıda Kuzey Koreli balıkçı teknesindeki insanların üçte ikisinin yaşamını yitirmiş olduğunu aktaran Tillerson, bunun nedenini ”Balıkçılar kış mevsiminde balık tutmaya yollanıyor, zira gıda kıtlığı var. Geriye dönmeye yetecek kadar yakıtları olmadan denize yollanıyorlar” sözleriyle açıkladı.

Tillerson, bu durumun “yaptırımların gerçekten zarar vermeye, can acıtmaya başladığına dair ellerindeki çok sayıda kanıt” olduğu sonucuna vardı.

Sputnik’in haberine göre daha önce ABD’li yetkililerin Pyongyang yönetimini ‘sıradan yurttaşların hayatına değer vermemek’, ‘1990’larda halk açlıktan ölürken sefahat sürmekle’ suçlamasına rağmen, ABD Dışişleri Bakanı, gıda kıtlığı, yakıt kıtlığı ve açlığın Kim Jong Un liderliğindeki rejimi müzakereye zorlayacağını öne sürdü.

’Normal insanlar gibi olduklarını göstermeye çalışacaklar’

Öte yandan Tillerson, Kuzey Kore yönetiminin bir sonraki adımına yönelik tahminini de paylaştı.

Dışişleri Bakanı, Kuzey Koreliler’in “herkes gibi normal insanlar” olduğunu göstermeye çalışacaklarını savunarak, son olarak şöyle konuştu:

‘Dünyanın geri kalanına kendimizi sevdirmemiz, herkes gibi normal insanlar olduğumuzu göstermemiz, sempati toplamamız lazım, diyecekler. ‘Güney Kore ile müttefiklerinin arasını bozacağız’ diye hareket edecekler.’


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
DTK'den uyarı ve 'Afrin halkı ile dayanışma' çağrısı
Sonraki Haber
CHP'den AKP’ye hem 'uyarı' hem 'taktik': Afrin El Bab gibi değil, hava desteği almadan girmeyin