Ana SayfaDünyaAfrin’deki Arap kadınlardan saldırıya tepki: Topraklarımızı koruyacağız

Afrin’deki Arap kadınlardan saldırıya tepki: Topraklarımızı koruyacağız

HABER MERKEZİ – Afrin’de yaşayan Arap kadınlar, Türkiye’nin başlattığı saldırıya tepki gösterdi. Topraklarını koruyacaklarını belirten kadınlar, “Biz Arap kadınları olarak şunu diyoruz; Kürt kadınlarından aldığımız cesaret ve umutla sonuna kadar senin işgaline karşı mücadele edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin Afrin’e yönelik başlattığı hava saldırısına bir tepki de Suriye’deki savaştan kurtarılan sivillerin kaldığı ve dün gece (19 Ocak) top atışının yapıldığı Şerewa’ya bağlı Robar Kampı’nda kalan kadınlardan geldi.

JinNews’den Lilav Eli-Feride Zade’ye konuşan Arap kadınlarından Nede Hesen, saldırıyı lanetlediklerini ve yaşamak belirterek “Efrin’e yaşamak için geldik. Burada da Erdoğan bizi rahat bırakmıyor” dedi.

“Erdoğan ve hükümetin tehditleri bizi yıldıramaz”

Bu saldırılarla Arap ve Kürt halkı arasına “fitne koyulmaya” çalışıldığını kaydeden Hesen, “Ama bizler bu oyunlara asla gelemeyeceğiz. Çünkü tüm Suriye halkı için savaşan Kürtlerdir. Biz Kürtler sayesinde yaşıyoruz. Erdoğan ve hükümetinin kirli oyunları ve tehditleri bizi yıldıramaz. Biz Kürt kardeşlerimiz ile aynı mevzide savaşacağız” ifadelerini kullandı.

Kamp sakinlerinden Suat Mıhemet de ‘Bizim topraklarımızda ne işiniz var?’ dedi ve ekledi: “Biz Arap kadınları olarak şunu diyoruz; Kürt kadınlarından aldığımız cesaret ve umutla sonuna kadar senin işgaline karşı mücadele edeceğiz”


Türkiye Afrin’e hava saldırısı başlattı


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
HDP'den Afrin açıklaması: Bu bir işgal girişimidir
Sonraki Haber
Afrin'den çekilen Rusya, topu ABD'ye attı; Washington hala sessiz