Ana SayfaGüncelAfrin’e operasyon gündemdeyken: Koalisyon’dan yarısı DSG’den 30 bin kişilik ‘sınır güvenlik gücü’ hamlesi

Afrin’e operasyon gündemdeyken: Koalisyon’dan yarısı DSG’den 30 bin kişilik ‘sınır güvenlik gücü’ hamlesi

HABER MERKEZİ – ABD öncülüğündeki IŞİD’e karşı uluslarası koalisyonun, Suriye’de 30 bin kişilik bir “sınır güvenlik gücü” oluşturacağı açıklandı. “Sınır güvenlik gücü” içinde Demokratik Suriye Güçleri’nin  (DSG) de yer alacağı belirtildi.

ABD öncülüğündeki IŞİD’e karşı uluslarası koalisyon, Suriye’de 30 bin kişilik bir “sınır güvenlik gücü” oluşturacağını açıkladı.

Koalisyonun halkla ilişkiler bölümünden gelen açıklamada, oluşturması çalışılan “sınır güvenlik gücü”nün yarısı Demokratik Suriye Güçleri’nden (DSG) oluşacak.

Reuters’ta yer alan habere göre DSG daha çok Suriye’nin kuzeyinde, Arap güçleri ise Fırat Nehri boyunca bulunan vadilerde ve Irak’ın güney sınırında görevlendirilecek.

Habere göre Türkiye’den ismi açıklanmayan bir yetkili de konuyla ilgili olarak ABD’nin ‘uyarıldığını’ söyledi. Yetkili, ABD’nin Türkiye Büyükelçiliği maslahatgüzarının, 10 Ocak Çarşamba günü Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldığını belirtti.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise bugün Afrin’e yönelik operasyona dair yeni bir açıklama yapmıştı. Erdoğan, ‘Bizi izlesinler’ demiş ve Fırat Kalkanı Harekatı ile başlayan operasyonu Afrin’le devam ettireceklerini söylemişti. Erdoğan’ın bu açıklamasıyla birlikte gün içerisinde Afrin’e top atışları yapılmaya başlanmıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İhraç edilen akademisyenlerden ‘Özgür Akademi Günlükleri’
Sonraki Haber
Henüz 24 saat geçmeden: CHP İstanbul İl Başkanı seçilen Kaftancıoğlu’na soruşturma