Ana SayfaPolitikaAile bakanı: ‘İyi hal indirimi istismar davalarında geçerli olmayacak’

Aile bakanı: ‘İyi hal indirimi istismar davalarında geçerli olmayacak’

HABER MERKEZİ – Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, kadına ve çocukların istismarına ilişkin davalarda uygulanan ‘iyi hal indirimi’nin kaldırılması için çalışma başlattıklarını duyurdu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, bakanlık olarak yeni bir çalışma yaptıklarını ve bu kapsamda ‘iyi hal indirimi’ üzerinde de düzenleme yaptıklarını açıkladı.

Hürriyet’ten Meltem Özgenç’in haberine göre Sayan Kaya yeni çalışmalarına ilişkin, “Özellikle çocuklarla ilgili meslek gruplarında hizmet veren kişilerin belli aralıklarla sicil kaydı tutulacak. Bu periyodik olarak da istenecek. Düşünün cinsel istismarda bulunmuş bir öğretmenin mesleğine devam etmesi mümkün mü?” ifadelerini kullandı.

Kadın ve çocukların cinsel istismara maruz bırakıldıkları olayların davalarında sanık erkeklere uygulanan ‘iyi hal indirimi’ne de değinen Bakan bu indirimin kaldırılması için çalıştıklarını söyledi.

İyi halle ilgili çalışmamız da var. Adalet Bakanlığımızla çalışmanın sonuna geldik. İyi hal denen indirim, (kravat takıp-takım elbise giyip mahkemeye gelince cezanın indirilmesi) özellikle bu tür davalarda asla geçerli olmayacak. 2018 yılı içinde artık bunun uygulanması yönünde çalışacağız.

Çocuklar için de koruma kararı

Geçen hafta Maltepe’de bir babanın iki çocuğunun öldürüp intihar etmesi olayını da hatırlatan Sayan Kaya, sadece kadınlara değil çocuklar için de koruma kararı alınmasını sağlayacaklarını kaydetti.

Kadın konukevi açmayanlara ceza

Kadın konukevlerinin sayısının 137 olduğunu belirten Bakan, konukevi açmayan belediyelere yaptırım uygulayacaklarını söyledi.

Önümüzdeki dönemde belediyelere de (nüfusu 100 binin üzerinde olan belediyeler ve büyükşehir belediyeleri) kadın konukevi açma zorunluluğu getireceğiz. Açmayana yaptırım uygulayacağız.

‘Şiddet haberlerinin reyting kaygısıyla verilmesine karşıyız’

Şiddet haberlerinin ‘reyting kaygı’ verilmesine karşı olduklarını söyleyen Sayan Kaya,”Bu ay içinde RTÜK ve tüm kanalların genel yayın yönetmenleriyle bu konuda bir toplantı yapacağız” diye konuştu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
HDP eş başkanlığı için adı geçen Ahmet Türk’ten açıklama
Sonraki Haber
Kadınlardan erkeklerin başlattığı 'pembe otobüs' kampanyasına tepki: Kadını yok etmenin ilk adımı