Ana SayfaGüncelAKP kurucularından Şener: Bir arada görünen Rusya, İran ve Türkiye içten içe ayrışıyor

AKP kurucularından Şener: Bir arada görünen Rusya, İran ve Türkiye içten içe ayrışıyor

HABER MERKEZİ – Türkiye’nin Afrin’e olası operasyonunu değerlendiren AKP kurucularından Abdüllatif Şener, Türkiye’nin Suriye’de bir operasyona girişmesini gerektirecek bir duruma gelinmediğinin altını çizerek, Astana sürecindeki dört ülke olan Rusya, Suriye, İran ve Türkiye’nin bir arada görünmelerine rağmen içten içe ayrışmalar yaşadığı değerlendirmesinde bulundu.

AKP’nin kurucularından Abdüllatif Şener, Türkiye’nin Afrin’e olası operasyonu ve iç siyasete yönelik değerlendirmelerde bulundu.

MA’dan Kenan Kırkaya’ya konuşan Şener, Afrin’in, Suriye’de 2011 yılından itibaren devam eden iç savaşın yaşandığı diğer bölgelere nazaran istikrarın korunduğu bir bölge olduğunun altını çizdi.

Suriye’nin diğer bölgelerinden Afrin’e yoğun göçler yaşandığının da altını çizen Şener, “Türkiye’nin Suriye’de bir operasyona girişmesini gerektirecek bir duruma gelinmiş değildir. Böyle bir durum yok” dedi.

Ayrıca “Kürtler ile Rusya arasında bir problem gözükmüyor” yorumunda bulunarak, Astana sürecindeki aktör devletlerin içten içe ayrışmalar yaşadığını şu sözlerle savundu:

Yine bir Astana süreci var. Rusya, Suriye, İran, Türkiye bir arada görünüyorlar ama gittikçe içten içe ayrışmalar yaşanıyor. Astana süreci kapsamında bunu çözümlemek lazım. Astana süreci kapsamında bu çözümlenirken de, Türkiye’nin sürekli bu sürecin ilgili diğer ülkeleriyle birlikte yürütmesi lazım. Bu süreç devam ediyor.

‘En sert muhalefet çizgisindeki HDP sindirilmeye çalışılıyor’

AKP kurucularından Şener’in gündemindeki bir diğer konu iç siyasete yönelikti.

Şener, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın MHP’yi kendi safına çektiği, CHP’yi ise “tamamen dindar ve muhafazakar seçmen algısında düşman bir grup” olarak ilan ettiğini savunarak, HDP’ye ilişkin şu sözleri kullandı:

En sert ve en sağlam bir şekilde muhalefet çizgisinde duran parti HDP olduğu için de HDP’yi tamamen sindirmeye çalışıyor. O politik bir tercihtir. Bu politik tercih de yasal ve mahkeme süreçleriyle işletiliyor. Bunlara baktığımızda bunların adalet ve eşitlik duyguları, siyasette olması gereken kurallar çerçevesinde gerçekleşmiyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
'Nuriye 33, Semih 45 kiloya düştü, durumları ağırlaştı artık sıklıkla açıklama yapmayacağız'
Sonraki Haber
Cinsiyetçi söylemlere maruz bırakılıp sürgün edilen akademisyene soruşturma açıldı