Ana SayfaGüncel‘AKP-MHP ittifak komisyonu’ ilk kez Meclis’te toplandı

‘AKP-MHP ittifak komisyonu’ ilk kez Meclis’te toplandı

HABER MERKEZİ – AKP ve MHP’nin belirlediği ‘ittifak komisyonu’ üyeleri Meclis’te ilk kez bir araya geldi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 2019 cumhurbaşkanlığı seçimlerinde AKP ile ittifak kararı almasının ardından oluşturulan ‘ittifak komisyonu’ ilk bir araya geldi.

Meclis’te düzenlenen toplantıya AKP adına Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, TBMM Anayasa Komisyonu Mustafa Şentop ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal katıldı.

MHP heyeti ise Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kalaycı ile İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu’dan oluştu.

Meclis Genel Sekreterliği Toplantı Salonu’nda gerçekleşen ilk görüşme yaklaşık 1.5 saat sürdü.

Ne olmuştu?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, önceki gün düzenlediği basın toplantısında ‘siyasette ittifak’ konusuna dair açıklamalarda bulunmuş, şartlarını sıralamış ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde AKP Genel Başkanı Erdoğan’ı destekleyeceklerini açıklamıştı.

Bahçeli, dün de partisinin grup toplantısında bu konulara değinerek, AKP’ye destek ve katkılarının 2019’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçimlerinde de sürdüreceğini ifade etmişti.

MHP liderinin ardından grup toplantısında konuşan Erdoğan ise “Bizler Sayın Bahçeli ile bir araya geliriz, dertleşiriz, konuşuruz, ilgili arkadaşlar çalışmasını yapar, geleceğe inşallah birlikte yürürüz” demişti.

Grup toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Erdoğan, Bahçeli’yi Saray’a davet ettiğini söylemişti.

Bunun üzerine MHP lideri Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la Saray’da bir araya gelmişti.

Erdoğan ile Bahçeli görüşmesinin ardından açıklamalarda bulunan AKP Sözcüsü Mahir Ünal, MHP ile oluşturulması planlanan seçim ittifakı için 3’er kişiden oluşan bir komisyon kuracaklarını açıklamıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Hrant Dink anması nedeniyle Şişli'de bazı yollar trafiğe kapatılacak
Sonraki Haber
TV10 yöneticileri Büyükşahin ve Güleç tutuklandı