Ana SayfaGüncelAkşener, SADAT’ı işaret etti: Tokat ve Konya’da silahlı eğitim kampları bulunduğunu duyuyoruz

Akşener, SADAT’ı işaret etti: Tokat ve Konya’da silahlı eğitim kampları bulunduğunu duyuyoruz

HABER MERKEZİ  – İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Tokat ve Konya’da silahlı eğitim kampları olduğu iddiasını gündeme getirip, SADAT’ı işaret etti.

696 sayılı son Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ‘darbe girişimi ve sonrasındaki terör olaylarına müdahale eden sivillere yargı dokunulmazlığı verilmesi’ne dönük tartışmalar devam ederken, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener bazı kentlerde silahlı eğitim kampları olduğunu iddia etti.

Sözcü Gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk’e konuşan Akşener, son dönemlerde uzun namlulu silahlarla bazı kişilerin ortalıkta dolaştığını ve bunlarla ilgili çok önemli iddialar olduğunu dile getirdi:

Örneğin Tokat ve Konya’da silahlı eğitim kampları bulunduğunu duyuyoruz, bu iddialar söyleniyor. Araştırılırsın ve bize bilgi verilsin. Bunların seçim döneminde rol alacakları, istenmeyen bir sonuç çıkması halinde karışıklık yaratacakları yolunda yoğun söylentiler var. Bunlardan birisi de Sadat (Uluslararası Savunma Danışmanlık Ticaret Şirketi) diye bir yapı. İnanın Sadat da diğer yapılar da benim için toz zerresidir. Bu malum yapılar insanları çatışmaların içerisine sürükleyecekler. Şimdiden uyarıyorum ve önlem alınmasını istiyorum.

AKP’nin seçmeni sandıktan uzak tutmak istediğini savunan Akşener, anketlere dikkat çekerek, “Seçmeni sandıktan uzak tutmak istiyorlar. ‘Sandık başlarını SADAT’çılar tutacak, falanca silahlı örgüt tutacakmış’ diye vatandaşa korku aşılıyorlar” dedi.

SADAT hakkında

SADAT, kurucuları arasında emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi’nin de bulunduğu eski Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları tarafından 2012’de kuruldu.

Lice’deki bir köyü yakma iddiasıyla gündeme gelen SADAT kendini ‘askeri danışmanlık şirketi’ olarak tanıtıyor.

Askeri ve güvenlik alanında pek çok eğitimi veren şirketin kursları arasında, “Gayri Nizamı Harp”, “Keskin Nişancılık”, “Kara Harekatı”, “Koruma”, “Tahrip”, “İleri Tek Er Muharebe”, “Topçu ve Havan İleri Gözetleyicilik” ve “Tank/Zırhlı Araç Avcılığı” gibi kurs eğitim paketleri var.

Akşener’in işaret ettiği ve önlem alınmasını istediği SADAT’ın çeşitli yerlerde açtığı eğitim kamplarında 2 bin 800 kişinin “gayri nizamı harp” ya da “gerilla eğitimi” aldığı geçmiş dönemlerde gündeme gelmişti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, SADAT ve Osmanlı Ocakları’nın AKP’nin silahlanmış milis güçleri olduğunu iddia etmişti.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Çiğdem Toker’in ‘SADAT A.Ş’ başlıklı bir yazı kaleme almış, bu yazısına daha sonra erişim engeli getirilmişti.

 


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İran'ın dini lideri Hamaney'den ilk açıklama
Sonraki Haber
HDP'li Aysel Tuğluk'a 1 yıl 6 ay hapis cezası