Ana SayfaDünyaAlman basınında Afrin saldırısı: ‘Batı için kötü bir durum’

Alman basınında Afrin saldırısı: ‘Batı için kötü bir durum’

HABER MERKEZİ – Türkiye’nin Afrin’e yönelik saldırısı Alman basınında geniş yer buldu. Der Spiegel dergisi saldırı için ‘Suriye’de gerginliği tırmandırmasından endişe ediliyor’ yorumunda bulunurken, Die Welt ise “Kürtlerin askeri bir müttefik için kurban vermek batı için kötü bir durum” görüşünü dile getirdi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Afrin’e operasyonun fiilen başladığını” söylemesinin ardından dün akşam (20 Ocak) saatlerinde kente yönelik hava saldırısı başlatıldı.

Saldırıdan kısa bir süre sonra ise Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) harekatın adının ‘Zeytin Dalı’ olduğunu duyurdu.


Türkiye Afrin’e hava saldırısı başlattı


TSK’ye bağlı savaş uçaklarının bombardımanı sonucunda biri çocuk olmak üzere 7 sivil ile 3 YPG-YPJ’li yaşamını yitirirken, 10’un üzerinde sivil de yaralandı.

AA, Türkiye’nin desteklediği Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) Afrin bölgesine girerek “geniş kapsamlı operasyon” başlattığını öne sürerken, sınır hattına askeri sevkiyatlar gece boyunca sürdü.

Bu gelişmeler ise Alman basınında geniş yer buldu.

Avrupa’nın en büyük gazetelerinden olan Bild, internet sitesinde haberi “Erdoğan Suriye’de saldırıyı başlattı” başlığıyla duyurdu.

Hem Türkiye hükümeti yetkilileri ve hem de YPG sözcüsünün açıklamalarına yer veren gazete, TSK’nin hedef aldığı YPG’nin batının IŞİD’e karşı müttefiki olduğuna dikkat çekti.

Almanya’da yayınlanan dergi Der Spiegel’de ise saldırının sonuçlarına ilişkin bir haber-yoruma yer verdi.

“Kürtlere saldırının Suriye’de gerginliği tırmandırmasından endişe ediliyor” başlığının kullanıldığı haberde, saldırının Berlin ve Moskova’da kaygıyla izlendiği belirtildi. Ayrıca operasyonun IŞİD ile mücadeleye zarar verebileceği ifade edildi.

‘Batı için kötü bir durum’

Almanya’nın günlük gazetelerinden Die Welt de internet sitesinde bir analize yer verdi.

“Erdoğan’ın Suriye’deki saldırısı” başlığıyla yayınlanan yorumda, “Kürtlerin askeri bir müttefik için kurban vermek batı için kötü bir durum” görüşü dile getirildi.

Analizde şu görüşler dikkat çekti:

“IŞİD ile mücadelede belirleyici bir güç olan YPG, Hıristiyan ve Sünni Araplarla bir demokratik yönetim kurdu, böylelikle bir iç savaşı önledi. Şayet batılı demokratlar Kürtleri bir kez daha aritmetik müttefikine kurban ederse, bunun sonuçları tarihi olur. Demokrasi için mücadele etmeyi öğrenen bu devletsiz halk yanlış ve çıkmaz bir yola girebilir.”


Afrinliler: Erdoğan barış istemediğini kanıtladı; işgale izin vermeyeceğiz

Türkiye’den Afrin’e saldırı: Ne oldu, kim ne dedi?

Afrin’e hava saldırısı: ABD ve Rusya neden izledi?


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kilis sınırında 'özel güvenlik bölgesi' ilan edildi
Sonraki Haber
Belediyenin işten çıkardığı Mahir Kılıç 70 gündür açlık grevinde