Ana SayfaDünyaAP vekilinden Türkiye açıklaması: Laf değil, icraat zamanı

AP vekilinden Türkiye açıklaması: Laf değil, icraat zamanı

HABER MERKEZİ – Avrupa Parlamentosu’ndaki muhafazakar Avrupa Halk Partisi’nin Grup Başkanı olan Manfred Weber, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun Almanya’ya yönelik açıklamalarını değerlendirerek, “Laf değil, icraat zamanı” dedi.

Almanya Hristiyan Sosyal Birlik Partili Avrupa Parlamentosu milletvekili Manfred Weber, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Türkiye’nin Almanya ile ilişkilerine dair olumlu mesaj veren açıklamalarını değerlendirdi.

Avrupa Parlamentosu’nda muhafazakar Avrupa Halk Partisi’nin Grup Başkanı olan Weber, parlamentoda yaptığı açıklamada, Çavuşoğlu’nun gerginliğin azalması yönündeki açıklamalarını somut adımların izlemesini talep etti.

Weber, “Türkiye Dışişleri Bakanı’nın, hükümetinin Almanya ile partnerliğe dönmek istediğini açıklaması, cesaretlendirici bir işaret. Ancak laf değil, icraat zamanı” dedi.

Weber son olarak “Hukukun üstünlüğü, düşünce özgürlüğü ve AB’ye karşı saldırılar geçen yıl Türk hükümeti ile olan ilişkilere damgasını vurdu. Son haftalarda Türk yargısının bağımsız olmadığını gösteren çok sayıda olay öne çıktı” dedi.

Ne olmuştu?

Türkiye ile Almanya’nın ilişkileri normalleştirmeye hazır olduğunu savunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya vatandaşı turistlere “Türkiye’ye gelin” çağrısında bulunmuş ve Avrupa Birliği (AB) ile ilişkiler konusunda Türkiye’nin tam üyelik hedefinin sürdüğünü belirtmişti.

Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir ise Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Almanya ile ilişkilere dair olumlu mesajlarının Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik durumdan kaynaklandığını savunmuştu.

Özdemir, “Türk Dışişleri Bakanı Türk yargısının bağımsız olduğu yönündeki lafları bir kenara bırakıp, sadede gelmeli: Türk devletinin ekonomik durumu kötü ve siyasi ve ekonomik açıdan yalnızlaşan ülkeyi gelecek cumhurbaşkanlığı seçimlerine hazırlayabilmek için ülkenin acilen Alman turistlere, Alman yatırımcılara ihtiyacı var” demişti.




Önceki Haber
ABD'nin BM temsilcisi: İran halkının büyük cesaretini alkışlıyoruz
Sonraki Haber
Karaman'da kadın cinayeti: 18 yaşındaki kadın öldürüldü