Ana SayfaGüncelAsgari düzeyde elektrik tüketen bir ailenin elektrik faturası en az 103 TL olacak

Asgari düzeyde elektrik tüketen bir ailenin elektrik faturası en az 103 TL olacak

HABER MERKEZİ – Yeni yılla birlikte geçerli olan yeni elektrik tarifelerine göre meskenler, elektriği yüzde 8,8 zamlı kullanmaya başladı. Elektrik Mühendisleri Odası en az 230 kilovat saat olarak öngördüğü bir ailenin asgari elektrik tüketimi için ödenecek fatura aylık 94 TL’den 103 TL’ye çıkacağına dikkat çekti.

1 Ocak’ta yürürlüğe giren yeni elektrik tarifelerine göre meskenler, elektriği yüzde 8,8 zamlı kullanmaya başladı.

Zamma dikkat çeken Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) en az 230 kilovat saat olarak öngördüğü bir ailenin asgari elektrik tüketimi için ödenecek fatura aylık 94 TL’den 103 TL’ye çıkacağına dikkat çekti.

Cumhuriyet’in haberine göre Türkiye’nin yıllık elektrik tüketiminin 280 milyar kilovat saat ve bunun da yüzde 22’sini mesken kullanıcıları oluşturuyor.

Yapılan yüzde 8,8’lik zam nedeniyle 2018 yılında yalnızca konut kullanıcılarından yaklaşık 2,3 milyar TL daha fazla elektrik bedeli tahsil edilecek. Bu fazladan tahsilatın yaklaşık 904 milyon TL’lik bölümü dağıtım, iletim ile kayıp ve kaçak bedeline, 911 milyon TL’lik bölümü enerji üretim şirketleri ile perakende satış şirketlerine, kalan 413 milyon TL’lik bölümü ise vergi ve fon geliri olarak devletin kasasına girecek.

EMO’nun elektrik zamlarıyla ilgili yaptığı açıklamasında şu tespitlere de yer verildiği:

Elektrik zammının büyük bölümü enerji maliyetinden değil, dağıtım bedelinden kaynaklandı. Çıplak enerji ve perakende hizmete yüzde 7, kayıp ve kaçak, dağıtım ve iletim bedellerine yüzde 12,7 zam yapıldı.

 

 


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İSİG'in 2017 İş Cinayetleri Raporu: En az 2 bin 6 işçi yaşamını yitirdi
Sonraki Haber
Game of Thrones 'biricik' değil, işte onun yerine koyabileceğiniz diziler