Ana SayfaGüncelHDP: Adı ‘Zeytin Dalı’ konulsa da bu tıpkı Halepçe’de Enfal Suresi’nin kullanılması gibi

HDP: Adı ‘Zeytin Dalı’ konulsa da bu tıpkı Halepçe’de Enfal Suresi’nin kullanılması gibi

HABER MERKEZİ – Afrin saldırısına ilişkin gazetemize konuşan HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, TSK’nin harekata ‘Zeytin Dalı’ adını vermesine Halepçe’yi hatılatarak tepki gösterdi, “Halepçe’de de Enfal Suresi’nin adı kullanılmıştı” dedi. Operasyonun aynı zamanda IŞİD’e yönelik olduğu iddiasının inandırıcılıktan yoksun olduğunu belirten ve ‘meşru müdafa’lık bir durum olmadığını da kaydeden Bilgen, “Barıştan yana olan herkes tavrını ortaya koymalı” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Afrin’e operasyonun fiilen başladığını” söylemesinin ardından akşam saatlerinde kente yönelik hava saldırısı başlatıldı.

Saldırıdan kısa bir süre sonra ise Türk Silahlı Kuvvetleri harekatın adının ‘Zeytin Dalı’ olduğunu duyurdu.


Türkiye Afrin’e hava saldırısı başlattı


TSK’ye bağlı savaş uçaklarının bombardımanı ve top atışları sürerken, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Ayhan Bilgen’e Afrin’e yönelik saldırıyı sorduk.

Harekatın adı için Halepçe hatırlatması

Bilgen, harekatın ‘Zeytin Dalı’ olarak adlandırılmasını, “Adı ‘Zeytin Dalı’ konulsa da bu tıpkı Halepçe’de Enfal Suresi’nin kullanılması gibi doğrudan doğruya sivilleri de hedef alan bir operasyon” sözleriyle yorumladı.

“Ortada meşru müdafa yok, barıştan yana olan herkes tavrını ortaya koymalı”

Operasyonun aynı zamanda IŞİD’e yönelik olduğu iddiasının inandırıcılıktan yoksun olduğunu vurgulayan Bilgen, şunları söyledi:

“Meşru müdafa diye tarif edilecek bir durum yoktur. Kilis’e IŞİD her gün top atarken meşru müdafa yapmak kimsenin aklına gelmiyordu? Dolayısıyla bu operasyon bu sorunu çözmeyecek, tersine çözümsüzlüğü derinleştirecektir. Top atarak Kürtlerin Ortadoğu’da değişim dinamiği ve barış dinamiği olması engellenemez.”

Türkiye’de barıştan yana olan herkesin duyarlılık göstermesi gerektiğini belirten HDP Sözcüsü, “Herkes tavrını net ve açık biçimde ortaya koymalıdır. Bu saldırıdan kaybedecek olanlar, çocukları askere gitmekten kurtaranlar olmayacak. Sıvasız evlere bayraklar asılacak ve taziyeler kurulacak. Dolayısıyla herkesin demokratik biçimde üzerine düşeni yapması gerekmektedir” dedi ve şöyle devam etti:

“Silahlı Kuvvetler ve Türkiye açısından uzun sürecek bir operasyon hedeflenmesi, uzun sürecek toplumsal kırılmalar doğuracaktır ki bunun da ülkeyi iç kaosa sürükleyeceği çok açıktır. Tersi olur ve başarısızlık olursa da bunun faturası siyasi iktidara kesilecektir. 15 Temmuz’da ortaya çıkan ittifaklar sarsılacak ve siyasi iktidarı sorgulayacak ve hesabını vermeye zorlayacak, güvenlik bürokrasisinden kaynaklı gelişmeler yaşanacaktır.”


Gazete Karınca

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
'İş güvenliği sıfır': TOKİ inşaatında bir işçi elektrik akımına kapıldı
Sonraki Haber
HDP'den Afrin açıklaması: Bu bir işgal girişimidir