Ana SayfaGüncelAYM, ‘Hak ihlali var’ demişti: Gazeteciler Altan ve Alpay’ın tahliye talepleri reddedildi

AYM, ‘Hak ihlali var’ demişti: Gazeteciler Altan ve Alpay’ın tahliye talepleri reddedildi

HABER MERKEZİ – Anayasa Mahkemesi, tutuklu gazeteciler Şahin Alpay ve Mehmet Altan’ın bireysel başvurusunda hak ihlali kararı vererek oy çokluğuyla tahliyelerine hükmetti. Bu karara rağmen mahkemeler Alpay ve Altan’ın tutukluluğunun devamına karar verdi.

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, kapatılan Zaman gazetesi eski yazarlarından Alpay ve gazeteci-yazar Altan ile Cumhuriyet Gazetesi Kitap Eki Yayın Yönetmeni Turhan Günay’ın bireysel başvurularını görüştü.

Yüksek Mahkeme, 6’ya karşı 11 üyenin oy çokluğuyla başvurucularla ilgili ihlal kararı verdi.

Anayasa Mahkemesi, Şahin Alpay ile Mehmet Altan’ın tahliyelerine hükmetti.

Tahliye talepleri reddedildi

AYM’nin bu kararına rağmen Alpay’ın İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne yaptığı tahliye başvurusu reddedildi. Mahkeme Alpay’ın tutukluluğunun devamına karar verdi.

Altan için yapılan tahliye başvurusu da reddedildi.

Kararı T24’e değerlendiren Mehmet Altan ile ilgili başvuruyu gerçekleştiren avukat Orhan Kemal Cengiz ise Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne yapılan başvurunun da karar aşamasına geldiğini hatırlattı ve şunları söyledi:

AYM bir anlamda kendi prestijini kurtarmaya yönelik bir adım atmış oldu. AİHM’den çok ağır mahkumiyetler bekliyordum” dedi. Avukat Cengiz, “Eğer yukarıdan havayı değiştirecek bir açıklama gelmez ise diğer davaları da olumlu yönde etkileyecektir.

Akademisyen Prof. Dr. Mehmet Altan, darbe girişimini önceden bildiği iddiasıyla 10 Eylül 2016’da gözaltına alınarak 22 Eylül 2016’da tutuklanmıştı.

Eski Zaman yazarı Şahin Alpay da 30 Temmuz 2016’da tutuklanmıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İngiltere’de ‘sağlıkta' kriz: ‘Saatlerce hastane koridorlarına bekletilen hastalar ölüyor’
Sonraki Haber
Yeni KHK yayımlandı: 60'ı akademisyen 262 kişi ihraç edildi