Ana SayfaGüncel‘Barış süreci’ni anan Çavuşoğlu’ndan anında düzeltme: Sözlerim çarpıtıldı, ön şart yok

‘Barış süreci’ni anan Çavuşoğlu’ndan anında düzeltme: Sözlerim çarpıtıldı, ön şart yok

HABER MERKEZİ – Alman basınına verdiği mülakatta ‘barış süreci’ni dillendiren Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, yaptığı yeni bir açıklama ile sözlerinin çarpıtıldığını savunarak ‘çatışma ve savaşa devam’ mesajı verdi.

Alman haber ajansı dpa’nın sorularını yanıtlayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, PKK ile olası barış sürecini de değerlendirdi.

Konuya dair haberlerde Çavuşoğlu’nun, PKK ile yeniden barış sürecinin başlatılmasının ön şartının ‘örgütün silah bırakması’ olduğunu söylediği aktarıldı.

Ancak mülakattaki ifadelerin Türkiye basınında gündem olmasının ardından Dışişleri Bakanı, dpa’ya verdiği röportajın çarpıtıldığını savunarak sözlerinde ‘düzeltmeler’ yaptı.

“PKK ile pazarlık yapmak için ön şart ortaya koyduğu” yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını vurgulayan Çavuşoğlu, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Milletimize verdiğimiz söz, terör örgütünün kökünü kazıyana kadar hiçbir gücün bizi durduramayacağıdır” dedi.

dpa’nın haberi

Alman haber ajansı dpa’nın farklı konulara ilişkin soruları yanıtlayan Çavuşoğlu, PKK ile olası bir barış sürecini de değerlendirmişti.

Dpa’nın haberinde Çavuşoğlu’nun, PKK ile olası bir barış sürecinin ancak örgütün silah bırakmasıyla yeniden gündeme gelebileceğini vurguladığı belirtilmişti.

Haberde, Çavuşoğlu’nun bundan sonra barış süreci başlatmanın mümkün olabilmesi için “öncelikle silahların bırakılması” gerektiğini söylediği kaydedilmişti.




Önceki Haber
Karaman'da kadın cinayeti: 18 yaşındaki kadın öldürüldü
Sonraki Haber
En yüksek artış gıda ve ulaştırmada: 2017 enflasyonu yüzde 11,92