Ana SayfaGüncelBaydemir’den belediyeleri hedefte olan CHP’ye mesaj

Baydemir’den belediyeleri hedefte olan CHP’ye mesaj

HABER MERKEZİ – HDP Milletvekili Osman Baydemir, “Kürt belediye başkanları cezaevinde olduğu sürece Çanakkale ve İzmir belediye başkanının ve diğer muhalif belediye başkanlarının güvenliği yoktur. Sıranın size daha fazla gelmemesi için demokrasiye sahip çıkalım” sözleriyle muhalefete çağrı yaptı.

Bursa’da partisinin düzenlediği konferansta konuşan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa Milletvekili Osman Baydemir, belediyelere yönelime dair açıklamalarda bulundu, muhalefete seslendi.

Kayyum atamaları, gözaltı ve tutuklamalara dikkat çeken Baydemir, “tarihin en büyük tasfiye operasyonlarıyla karşı karşıya olduklarını” ifade etti.

“Seçimlerle bir demokrasi inşa etmek istiyorsak o halde seçimlere kadar bu ülkenin demokratik zemininin, hukukunun ve adaletinin önce garanti altına alınması lazım” diyen Baydemir, muhalefete şu çağrıyı yaptı:

Herkes çok iyi bilsin ki Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, İdris Baluken, Çağlar Demirel cezaevinde olduğu sürece hiçbir muhalif siyasi partinin güvenliği yoktur. Gültan Kışanaklar, Nurhayat Altunlar yani Kürt belediye başkanları cezaevinde olduğu sürece Çanakkale ve İzmir belediye başkanının ve diğer muhalif belediye başkanlarının güvenliği yoktur. O halde sıranın daha fazla size gelmemesi için demokrasiye sahip çıkmak her birimizin boyunun borcu olmalıdır. Hiçbirimizin şüphesi olmasın ki, onlar ne yaparlarsa yapsınlar kaybetmeye mahkumdurlar.

94 belediyesine kayyum atanan Demokratik Bölgeler Partisi’nin (DBP) eş genel başkanı Mehmet Arslan da, vaktiyle duyarsız ve sessiz olduğu gerekçesiyle bugün kimi belediyeleri hedef haline gelen Cumhuriyet Halk Partisi’ni (CHP) eleştirmiş, “DBP’nin 94 belediyesine kayyum atanırken bir tek cümle sarf etmeyen ana muhalefet partisi, sessiz kaldığı için bugün kendisine yönelik müdahaleye de açık bir kapı bıraktı” demişti.

Ne olmuştu?

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2017’nin Ekim ayında Ankara ve Bursa’nın da aralarında olduğu kimi belediye başkanlarından istifalarını istemiş, belediye başkanları da istifalarını duyurmuştu.

İstifalar sonrası Erdoğan, “Diğer partiler sorunlu belediyelerine müdahale etsin, yoksa gereğini yaparız” diyerek CHP’li belediyelere operasyon sinyal vermiş, bunun ardından 8 Aralık 2017’de CHP’li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, İçişleri Bakanlığı’nca görevden alınmıştı.

En son 4 Ocak’ta ise CHP’li Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ve Belediye Meclis Üyeleri Hüseyin Avni Sipahi ile Çetin Kırışgil İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılmıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İran Parlamentosu protestoları görüşecek
Sonraki Haber
Görevden alınan CHP'li başkandan 'pasaport işini çözen' Erdoğan'a teşekkür