Ana SayfaMedyaBBC Çin editörü maaş eşitsizliğini gerekçe göstererek istifa etti

BBC Çin editörü maaş eşitsizliğini gerekçe göstererek istifa etti

HABER MERKEZİ – BBC Çin editörü Carrie Gracie, kadınlar ile erkekler arasındaki maaş eşitsizliğini gerekçe göstererek işinden istifa etti.

BBC Çin editörü Carrie Gracie, 30 yıldır çalıştığı işinden, kurumdaki kadın ve erkek arasındaki maaş eşitsizliğini gerekçe göstererek istifa etti.

Gracie, yazdığı açık istifa mektubunda, BBC’de “gizli ve yasadışı bir maaş kültürü” bulunduğunu ifade etti.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre Gracie, editör pozisyonundan ayrıldığını açıklamakla birlikte BBC bünyesinde çalışmaya devam edeceğini belirtti.

Gracie yaptığı istifa açıklamasında, televizyon haber merkezindeki eski pozisyonuna döneceğini ve burada “eşit maaş beklentisinde” olduğunu aktardı.

‘Kurum eşitlik yasasını deliyor’

Gracie, Buzzfeed haber sitesi tarafından yayımlanan mektubunda İngiliz kamuoyuna seslenerek, “BBC size ait, siz vergi ödeyenlere” diyerek şöyle devam etti.

Kurumun eşitlik yasasını deldiğini ve adil, şeffaf bir maaş yapısına karşı direndiğini bilmeniz gerektiğini düşünüyorum.

Kurumda çalışan ve 150 bin sterlin üzeri maaş alan çalışanların üçte ikisinin erkek olduğunun ortaya çıkması ile BBC’nin bir “güven krizi” yaşadığını da söyleyen Gracie, kadın çalışanlar arasında “sabrın ve iyi niyetin sınırlarına yaklaşıldığını” da belirtti.

BBC’den açıklamaya yanıt

BBC’den Gracie’in açıklamalarına yanıt geldi.

Kurum adına açıklama yağan sözcü “maaş adaletinin hayati olduğunu” söyledi.

BBC Genel Müdürü Tony Hall, maaş eşitsizliği ile ilgili yaptığı açıklamada, 2020’ye kadar farkları kapatma sözü vermişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Cemal Süreya Kadıköy’de anılacak
Sonraki Haber
Afrin Çayı'nda vücudunda darp izleri bulunan bir kadın cenazesi bulundu