Ana SayfaÇalışma YaşamıBelediyenin işten çıkardığı Mahir Kılıç 70 gündür açlık grevinde

Belediyenin işten çıkardığı Mahir Kılıç 70 gündür açlık grevinde

HABER MERKEZİ – İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin işten çıkardığı işçilerden Mahir Kılıç, işe iade talebiyle 70 gündür açlık grevinde.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne kadro davası açtığı için çeşitli gerekçelerle işten çıkarılan 200’ün üzerindeki işçiden biri olan Mahir Kılıç, 13 Kasım’da işe geri dönme talebiyle başlattığı açlık grevi eylemini sürdürüyor.

Belediye tarafından “verimlilik ve performans yetersizliği” gerekçe gösterilerek işten çıkarıldığını söyleyen Mahir Kılıç, bugün açlık grevinin 70’inci gününde.

Şu ana kadar açlık grevi nedeniyle 17 kilo kaybeden Kılıç, grip nedeniyle eylemini 2 gün evde sürdürecek.

Öte yandan Kılıç ile birlikte işe iade talebiyle dayanışan işçiler, belediye binası önünde fırtına ve sağanağa rağmen bekleyişlerini sürdürüyor.

‘Görüyor ama görmezlikten geliyor’

MA’dan Ayşe Sürme’ye konuşan işinden edilen işçilerden Barış Kaya, bu süre zarfında patronların duruşunun, bakışının işçilere ve direnenlere karşı hiç değişmediğini belirtti.

Kaya, Belediye Başkanı ile her sabah karşılaştıklarını ifade ederek şöyle konuştu:

Görüyor ama görmemezlikten geliyor, duymuyor, cevap vermiyor. Bütün haklılığımıza rağmen yetkililer taşa duvara dönüşmüş. Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu her sabah bizi görüyor ama arkasına dönüp gidiyor. Kocaoğlu’nun yaptığını bugün ülkeyi yönetenler yapıyor. Ezilenleri, emekçileri, işçileri görmeyen bir iktidar var. Belediye de onları taklit ediyor

70 gündür açlık grevinde olan arkadaşları Kılıç’ın rahatsızlığından dolayı bir süre evde kalmasını istediklerini söyleyen Kaya, son olarak “Mahir kararlı, ısrarla alana gelmek istiyor. Sürekli kontrollerini yapıyoruz. Şu an da en önemlisi Mahir’in sağlık durumu” dedi.

‘Vazgeçmeyeceğiz’

İşçilerden Seval Gündüz ise “İşimizi geri alıncaya kadar buradayız” diye konuştu.

Gündüz, ağır şartlara rağmen belediye önünde beklemeyi sürdüreceklerini ve eylemlerinden vazgeçmeyeceklerinin altını çizdi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Alman basınında Afrin saldırısı: 'Batı için kötü bir durum'
Sonraki Haber
“Mercan resifleri için mücadelede ‘kırılma noktası’ndayız”