Ana SayfaToplumsal Cinsiyet‘Beni şeriat yargılasın’ demişti: İstismarcı erkeğe ‘iyi hal indirimi’

‘Beni şeriat yargılasın’ demişti: İstismarcı erkeğe ‘iyi hal indirimi’

HABER MERKEZİ – Diyarbakır’da 16 yaşındaki öğrencisini cinsel istismara maruz bıraktığı için yargılanan ve çocuğun babasına ‘şeriat mahkemesine’ gitmeyi teklif eden öğretmen Ahmet B.’ye 4 yıl 8 ay hapis cezası verildi. Ahmet B.’nin cezasında ‘iyi hal indirimi’ yapan mahkeme sanık hakkında tutuklama kararı da çıkarmadı.

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde 2016 yılında İmam Hatip Lisesi öğrencisi bir çocuk, öğretmeni Ahmet B. tarafından sistematik olarak cinsel istismara maruz bırakılmıştı.

Ahmet B. çocuğa, çocuğun babasına, “Ben bir hata işledim. Bu suçun Allah’ın şeriatı doğrultusunda mahkeme edilmesi gerekir. Davayı şeriate taşımak yerine, Allah’ın yasakladığı tağuta ve tağutun hükmüne havale ettin. Şeriate gidelim, cezam ölüm de olsa razıyım” demiş ve görevinden açığa alınmıştı.

Coğrafya Öğretmeni Ahmet B. hakkında 4,5 aydan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davanın 5’nci duruşması bugün Diyarbakır 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmaya tutuksuz yargılanan sanık katılmazken, istismara maruz bırakılan çocuk ve avukatları ile Diyarbakır Barosu Çocuk Hakları Merkezi avukatları da katıldı.

Ayrıca çocuğun yakınları da duruşmayı izledi.

Davanın esası hakkında görüşünü açıklayan savcı, sanığın “Sarkıntılık düzeyinde kalan basit cinsel istismar” suçundan cezalandırılmasını talep etti.

Çocuğun avukatı da iddia makamının mütalaasına katıldıklarını belirterek, sanığın cezalandırılması talebinde bulundu.

Sanık avukatı ise, müvekkilinin çocuğa gönderdiği “Beni bırakırsan kendimi öldürürüm” mesajını olaydan sonra gönderdiğini ve bu mesajın mağduru etkilemediğini savunarak, müvekkilinin beraatını istedi.

Ayrıca avukat, olayı basına yansıttığı gerekçesiyle davadan çekilen önceki mağdur avukatı hakkında suç duyurusunda bulanacaklarını da dile getirdi.

Tutuklama kararı yok, cezada indirim var

Taleplerin ardından kararına açıklayan mahkeme heyeti, “sarkıntılık suretiyle çocuğun cinsel istismarı suçunu” işlediğinin sabit olduğuna hükmederek sanık Ahmet B’ye 5 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verdi.

Ancak mahkeme sanığın yargılama sürecinde göstermiş olduğu davranışları ve cezanın geleceği üzerindeki etkilerini gerekçe göstererek verilen cezada 1/6 oranında indirime gitti.

Bunun üzerine mahkeme Ahmet B.’nin cezasını sanığın cezasını 4 yıl 8 ay 7 güne düşürdü ve ilaveten sanık hakkında tutuklama kararı da vermedi.

Previous post
Soçi'deki kongrenin sonuç bildirgesi açıklandı
Next post
Hekimler: Hipokrates'ten bu yana burada vardık, var olacağız; barışı savunmaya devam edeceğiz