Ana SayfaGüncelBilgen, Demirtaş’ın kararını değerlendirdi: Lider partisi değiliz, eş başkanımız politikaya devam edecek

Bilgen, Demirtaş’ın kararını değerlendirdi: Lider partisi değiliz, eş başkanımız politikaya devam edecek

HABER MERKEZİ – Partisinin tutuklu Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın yeni kongrede aday olmama yönünde aldığı kararı değerlendiren HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, “Lider değil, ilkeler partisiyiz. Eş Başkanımız politika yapmaya devam edecek” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Diyarbakır’da Eş Genel Başkan Serpil Kemalbay başkanlığında 3’üncü Olağan Kongre gündemiyle yaptıkları toplantıda önemli bir açıklama yapıldı.

4 Kasım 2016 tarihinden bu yana Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş toplantıya gönderdiği mektupla kongrede yeniden aday olamayacağını duyurdu.

Demirtaş, mesajında HDP’nin 11 Şubat’ta yapacağı kongrede büyüyerek çıkacağını belirterek, partisinin başarısı için elinden geleni yapacağını da söyledi.


Demirtaş: HDP eş genel başkanlığına aday olmayacağım


Demirtaş’ın kararı hakkında Mezopotamya Ajansı’na değerlendirmelerde bulunan HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, HDP’nin ortaya çıkış koşulları ile bugünkü koşulların aynı olmadığını ve değişen reel durum karşısında eş başkan dahil bazı konularda değişimin zorunluluğunu dillendirdi.

“Değişim zorunluluğuna” dair, Demirtaş ve cezaevlerindeki tüm partililerle birlikte tartışarak yol aldıklarını vurgulayan Bilgen, koşullara göre HDP’nin kendisini yeniden üreteceğini, büyüyeceğini ve yoluna devam edeceğini belirtti.

Bilgen, “Partimiz kişi ve lider değil ilkeler partisidir. Eş başkanımız politika yapmaya devam edecektir” dedi.

Bilgen, toplumun, duygusallığa yer vermeden tüm bileşen ve yetkili organlarla alacakları kararların etrafında kenetleneceğini kaydetti.

 

 


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
‘Ölüm beraberinde yaşamı getirir’: Endonezya’da yanardağların çevresindeki yaşamın portresi
Sonraki Haber
Sansür raporuna da erişim engeli