Ana SayfaGüncelBilgen: Kimse HDP içinde kamplaşmalar icat etmeye kalkmasın

Bilgen: Kimse HDP içinde kamplaşmalar icat etmeye kalkmasın

HABER MERKEZİ – Partisinin grup toplantısında konuşan HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, “Kimse HDP içinde kamplaşmalar icat etmeye kalkmasın. Biz bu kongre sürecinden başarıyla çıkacağız, hepimiz birlikte kazanacağız” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) haftalık Meclis grup toplantısında Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen konuştu.

Bilgen, konuşmasında tutuklu HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın yeni kongrede aday olmama yönünde aldığı karar ve buna ilişkin yaşanan tartışmalara da değindi.

Bilgen, HDP’ye dönük tüm eleştirilerin kendileri için “motivasyon” kaynağı olduğunu belirterek şunları söyledi:

HDP’ye yönelik tüm eleştiriler motivasyon kaynağımızdır. Yeter ki HDP içinde kimse oynamaya kalkmasın, kamplaşmalar icat etmeye kalkmasın. Biz bu kongre sürecinden başarıyla çıkacağız, hepimiz birlikte kazanacağız.

HDP’nin iddiaları, hedefleri var. HDP, cenazesi bir hafta yerden kaldırılmayan Taybet Ana’ya borçlu. HDP, Roboski’de katledilen çocuklara borçlu. HDP, madene değil mezara inen tüm maden işçilerine borçlu. HDP bu borcu ifa etmek için siyaset yapıyor.

Konuşmasında Üç Kürt kadın siyasetçi Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’in 9 Ocak 2013’te Paris’te öldürülmesinin yıldönümü olduğunu hatırlatan Bilgen şunları söyledi:

9 Ocak kadınlara tahammülsüzlük açısından sembol bir tarihtir. Paris’teki katliam, bir boyutuyla uluslararası işbirliği olarak görülmesi gereken bir olaydır. Bir boyutuyla da devletin alışkanlıklarına bildik uygulamalarına dikkat çekmek açısından son derece ibretliktir. 3 Ocak 2013’te İmralı’da ilk toplantı yapılıyor, üzerinden bir hafta geçmeden bu katliam gerçekleşiyor. Bir taraftan güya ‘Analar ağlamasın’ diye barış elini uzatanlar, öbür eliyle de tetikçilere yol göstermiştir. Bu katliam barış talebine yöneliktir. Ömer Güney’in tam da mahkemeye çıkmadan 36 gün önce hastalanıp, öldüğü iddiası Fransa’nın sabıkasına girecektir.

Bilgen, HDP ve DBP’li siyasetçilere dönük verilen hapis cezaları üzerine de konuştu.

Bilgen şunları söyledi:

Barışa yönelik infazlar ne kadar dikkat çekiciyse yine barışı mahkum eden mahkeme kararları da bir o kadar önemlidir. Geçtiğimiz hafta sadece bir kaç gün içerisinde ceza alan milletvekillerimiz Leyla Birlik, Sebahat Tuncel, Nursel Aydoğan ve İdris Baluken. Bir haftada siyasetçilerimizin payına düşen budur. Bu demokratik siyaseti mahkum etmektir. Sayın Baluken hangi suçlardan yargılandı. Katıldığı miting, yaptığı basın toplantısından. Kürsüde ifade ettiklerine tahammülü yok, onu anladık ama yazmadıklarından dolayı da cezalandırıldı. Kendisine ait olmadığı tespit edilen bir sosyal medya hesabından paylaşılan mesaj nedeniyle ceza verildi. Yine o gün Meclis’te olduğu tutanaklarda da olduğu halde, bir cenaze törenine katıldığı ileri sürülerek ceza verildi. Barışı savunurken yazmadıklarınızdan ve bulunmadığınız ortamlardan dahi cezalandırılıyorsunuz.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
!f’in "Keş!f" bölümünde yer alacak filmler belli oldu
Sonraki Haber
5 kıtada: 2018 yılında düzenlenecek bienal ve trienallerin listesi