Ana SayfaDünyaBirleşmiş Milletler ve Almanya’dan Afrin açıklaması

Birleşmiş Milletler ve Almanya’dan Afrin açıklaması

HABER MERKEZİ – Almanya Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’nin Afrin’e olası operasyonuna ilişkin yaptığı açıklamada, Türkiye’ye bölgede siyasi ve askeri olarak ihtiyatlı olma çağrısında bulundu. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri ise “Sivillerin yaşamına mal olacak her türlü girişimden üzüntü ve endişe duyuyoruz” dedi.

Türkiye’nin Afrin’e yönelik operasyon hazırlığı ile ilgili birer açıklama da Almanya ve Birleşmiş Milletler’den (BM) geldi.

Almanya Dışişleri Bakanlığı sözcülerinden Rainer Breul, Suriye’nin kuzeyindeki durumun ‘dikkatle takip edildiğini’ söyledi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcsüsü, Afrin konusunda “Türkiye’nin şimdiye kadar olduğu gibi siyasi ve askeri olarak ihtiyatlı bir tutum sergilemeye devam edeceğinden yola çıkıyoruz ve beklentimiz de bu yönde” şeklinde konuştu.

Breul, “Bizim için önemli olan, Suriye’nin kuzeyindeki askeri faaliyetlerin odağında IŞİD ve bunun devamı niteliğinde olan, Birleşmiş Milletler tarafından belirlenmiş El Nusra, Hayat Tahrir Şam gibi örgütlerin bulunması” dedi.

BM: Endişe verici

BM Sözcüsü Stefan Dujarric de Türkiye’nin Afrin’e olası operasyonuna ilişkin konuştu.

Dujarric, BM Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında, durumun endişe verici olduğunu söyledi.

Bölgede gerilimin tırmandırılmasından kaçınılması gerektiğini belirten Dujarric, operasyon hazırlığının Suriye’ye yollanan insani yardımların durmasına ya da aksamasına yol açacağından endişe duyduklarını ifade etti.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ise yaptığı açıklamada, “Sivillerin yaşamına mal olacak her türlü girişimden üzüntü ve endişe duyuyoruz” dedi.


Türkiye’den ‘uğurlandılar’: ÖSO’lular konvoy eşliğinde Afrin’e komşu olan Azez’e geçti


Bugün Afrin’e operasyon konusuyla ilgili bir açıklama yapan Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, “Afrin harekatı yapılacak. Harekat için şartları olgunlaştırıyoruz” demişti.

Canikli, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert’in “Türkiye’yi böyle bir adım atmamaya çağırıyoruz” açıklaması için de “Boş ve anlamsız bir değerlendirme” yorumunda bulunmuştu.


Milli Savunma Bakanı: ABD’nin açıklaması boş ve anlamsız, Afrin’e harekat yapılacak

ABD’den Türkiye’ye Afrin uyarısı: Bu tür adımlar atılmamalı

M. Ali Çelebi yazdı: Bir ‘Afrin Savaşı’ kapıda mı?


Bu haberde DW Türkçe, ANHA ve DHA’dan yararlanılmıştır.

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İssos Savaşı'ndan Afrin Savaşı'na – M. Ali Çelebi
Sonraki Haber
Lavrov: Rus askerleri Afrin'den çekilmedi