Ana SayfaGüncel‘Bizi izlesinler’ diyen Erdoğan’dan Afrin açıklaması

‘Bizi izlesinler’ diyen Erdoğan’dan Afrin açıklaması

HABER MERKEZİ – Afrin’e yönelik operasyona dair bir açıklama daha yapan AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Bizi izlesinler’ dedi ve Fırat Kalkanı Harekatı ile başlayan operasyonu Afrin’le devam ettireceklerini söyledi. Erdoğan, ABD’ye de “Türkiye’nin meşru çabalarına destek olunmasını istiyoruz” çağrısında bulundu.

Türkiye’nin, Kuzey Suriye’deki Demokratik Birlik Partisi (PYD) denetimindeki Afrin’e dün top atışı başlattığı bildirilmişti.

Top atışlarının, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, partisinin Elazığ kongresinde Afrin’e operasyon mesajı ile eş zamanlı başlaması dikkat çekmişti.

Erdoğan, Afrin’e yönelik operasyona ilişkin bir açıklama daha yaptı.

Partisinin Tokat İl Kongresi’nde konuşan AKP lideri Erdoğan, Kuzey Suriye’de ‘Fırat Kalkanı’yla başlanan operasyonunun önümüzdeki günlerde Afrin’le devam ettirileceğini söyledi.

“Bir gece ansızın gelebiliriz. Bizi izlesinler” diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

Şu anda sınırlarımızdaki en ufak bir taciz bizim için atılması gereken adımların işaret fişeğidir. Kimi ülkeler terörist kabul ettikleri yapıları çeşitli hokkabazlıklarla dost göstermeye çalışabilir bizim için terörist her yerde teröristtir.

Nasıl sınırlarımız içinde bölücü terör örgütüne göz açtırmıyorsak, sınırlarımızın öte tarafında da bunların hakkından gelmeye kararlıyız. Önümüzdeki günlerde inşallah, Fırat Kalkanı Harekatı ile ilk adımını attığımız güney sınırımızı terörden arındırma operasyonunu Afrin’le devam ettireceğiz.

ABD’ye çağrı

Erdoğan, bir kez daha müttefiklerine seslenerek, “Biz her şeye rağmen bölgede Amerika ile ortak çıkarlarımız olduğuna inanıyor, birlikte hareket edebileceğimizi ümit ediyoruz. Zira dönem, Türkiye’ye destek olma, stratejik işbirliğinin hakkını verme dönemidir. Türkiye’nin meşru çabalarına destek olunmasını istiyoruz. Biz dostlarımızdan ülkemiz için, beka sorunu olan böyle hassas, böyle kritik bir meselede kendilerine yakışan bir tavır içinde olmalarını bekliyoruz” çağrısında bulundu.

Top atışları yeniden başladı

Öte yandan bölgeden yayın yapan ANHA, Halep’in batısında bulunan Azez bölgesinden Afrin’e aralıklarla top atışları yapıldığını duyurdu.

DHA da Hatay’ın Hassa ilçesinden Afrin’e yeniden top atışı yapıldığını bildirdi.

Bölgedeki askeri hareketlilik devam ederken, top atışlarının da halen devam ettiği kaydedildi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Meclis önünde bedenini ateşe veren Aydın: 15 Temmuz’da meydandaydım, benden provokatör çıkmaz
Sonraki Haber
The Post: Gazetecilik ne işe yarar? - Emre Tansu Keten