Ana SayfaGüncel‘Bizim aç kalmamız normal değil, bu işi iktidar değil insanların vicdanı çözecek’

‘Bizim aç kalmamız normal değil, bu işi iktidar değil insanların vicdanı çözecek’

HABER MERKEZİ – Eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın işlerine geri dönebilmek için başladıkları açlık grevi eylemi 316. gününe girerken sağlık sorunları da giderek artıyor. Kendisi de 241 gündür açlık grevinde olan Esra Özakça kamuoyuna çağrı yaparak, “Bizim aç kalmamız normal değil. İktidar değil insanların vicdanı bu işi çözecek” dedi.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile ihraç edildikleri işlerine geri dönebilmek talebiyle açlık grevi eylemi yapan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça eylemlerini 316 gündür sürdürüyor.

Eğitimciler günlerdir yaptıkları açıklamalarla OHAL Komisyonu ve kamuoyuna çağrıda bulunup, ‘açlığımıza alışmayın, zamanımız azaldı’ diyor.

Gülmen ve Özakça’nın kilo kayıplarında ve sağlık sorunlarında ciddi oranda artış var.

“Süreç gün geçtikçe daha yakıcı hale geliyor”

Kendisi de öğretmenlikten ihraç edilen ve eşi tutuklandığı gün açlık grevine başlayan Esra Özakça ise eyleminin 241’inci gününde ve 38 kiloya düşmüş durumda.

JinNews’den Habibe Eren’e konuşan Esra Özakça zaman zaman tek başına yürümekte güçlük çektiğini belirterek yaşadığı sağlık sorunlarını anlattı:

“Ani tansiyon düşüklüğü ve gözlerde kuruluk oluyor. Tabi iç organlardaki hasarın seviyesini şimdilik bilemiyoruz. Açlık grevinden sonra göreceğiz ne olduğunu. Gün geçtikçe bu süreç daha yakıcı bir hale geliyor.”

“Aç kalmamız normal değil”

Nuriye Gülmen’in kamuoyuna yaptığı ‘alışmayın’ çağrısını hatırlatan Özakça, “Gerçekten de bir alışma hali var. Halbuki Bizim aç kalmamız normal bir şey değil. Bu adaletsizliklerin sürmesi normal bir şey değil”

Özakça, OHAL Komisyonu’nun hala kendileri için bir karar almamasına duyduğu tepkiyi “Komisyon kendi kendini boşa çıkaran bir sürece girdi” sözleri dile getirdi.

“İktidar değil insanların vicdanı bu işi çözecek”

Böylesi hayati bir durumda komisyonun nasıl hala karar almadığını sorgulayan Özakça, “Biz her zaman demiştik bizim beklentimiz kamuoyundan, insanlardan. Komisyon ve iktidarın değil; insanların vicdanı bu işi çözecek demiştik” diye konuştu.

Son olarak herkese çağrı yapan Esra Özakça şöyle dedi:

“Başkasının açlığın alışmak gerçekten kolay bilemiyorum empati mi ya da başka bir şey mi gerekiyor? Biz bir dakikanın bile çok önemli olduğunu söylüyoruz. Tekrardan denenen yolları tekrardan denemeye herkesi çağırıyorum.”


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Hulusi Akar ve Hakan Fidan, Afrin konusunda ‘sessiz kalan’ Rusya'ya gitti
Sonraki Haber
'Çocuk gebeliğinin bildirilmemesi istismarın üzerini örtmek ve suça ortak olmak değil mi?'