Ana SayfaGüncel‘Çadır devleti değiliz’ diyen Erdoğan: MİT Müsteşarı’na ‘ifadeye gitmeyeceksin’ dedim

‘Çadır devleti değiliz’ diyen Erdoğan: MİT Müsteşarı’na ‘ifadeye gitmeyeceksin’ dedim

HABER MERKEZİ – MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın ifadeye çağrıldığı dönemle ilgili konuşan Erdoğan, “İfadeyi verip tutuklansaydı hedefin kim olduğunu gayet iyi biliyoruz. Kendisine gitmeyeceksin dedim. Polis seni almak isterse, güvenlikçilerine talimat ver polisi içeri sokmayacaklar dedim” şeklinde konuştu. Suriye’deki gelişmelere de değinen Erdoğan, verilen sözlerin tutulmadığını ve yalan söylendiğini savunarak, “Daha fazla tahammül etmek zorunda değiliz” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Saray’da düzenlenen 43. Muhtarlar Toplantısı’nda konuştu.

Burada bir konuşma yapan Erdoğan’ın gündeminde MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın ifadeye çağrılması ve Suriye’deki gelişmeler vardı.

Sözlerine “Türkiye sıradan bir ülke değil, hele hele bir çadır devleti hiç değil” sözleriyle başlayan Erdoğan, 2011 seçimlerinin ardından MİT Müsteşarı Fidan’ın ifadeye çağrıldığı dönemle ilgili olarak kendisine talimat verdiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı şu ifadeleri kullandı:

Türkiye 2011 seçimlerinin ardından bir anda kendimizi yoğun bir saldırı dalgası içinde bulduk. MİT müsteşarınını ifadeye çağrılması.. İfadeyi verip tutuklansaydı hedefin kim olduğunu gayet iyi biliyoruz. Kendisine gitmeyeceksin dedim. Polis seni almak isterse güvenlikçilerine talimat ver polisi içeri sokmayacaklar dedim. FETÖ yargısı bu ülkenin evlatlarını birbirine vurduruyordu. Ülkemizin en büyük tehditlerinden biri altında olduğunu gördüğümüz için eyvallah etmedik, mücadelemizi verdik. Milletimiz bu olanları gördü ve oyunu bozdu. Rabiamızla mücadelemize hız verdik.

Erdoğan ayrıca Gülen Cemaati’nin arkasında ABD’nin olduğunu savunarak, “ABD bizden terörist istiyorsa, istediği teröristleri verdik. Şimdi bu teröristi istiyoruz bize vermiyor. Sen bunu vermiyorsan bundan sonra sen bizden herhangi bir teröristi istediğin zaman bu fakir bu görevde olduğu sürece o teröristi alamazsın. Böyle stratejik ortaklık olmaz” sözleriyle ABD’yi eleştirdi.

‘Tahammül etmek zorunda değiliz’

Erdoğan, konuşmasında Suriye’deki gelişmeleri de değerlendirdi.

Sözlerine “Birilerinin ısrarla burnumuzun dibinde bir terör koridoru inşa etme çabası karşısında sabrımız azalıyor” ifadesiyle başlayan Erdoğan, verilen sözlerin tutulmadığını ve yalan söylendiğini savunarak, “Daha fazla tahammül etmek zorunda değiliz” dedi.

AKP lideri, konuşmasının devamında şunları dedi:

Fırat Kalkanı Harekâtıyla attığımız adımı, tüm sınırlarımız boyunca genişletecek güce, imkâna ve iradeye sahibiz. Türkiye, hiç kimsenin kendi ülkesindeki iktidar oyununa meze olacak bir devlet değildir. Karşınızda ne Osmanlı’nın hasta adamı, ne cumhuriyetin çömez devleti var. Artık karşısında 2023 hedeflerine kilitlenmiş bir millet var. Bu coğrafya nice kibir abidesi güçlerin çöküşünü de görmüştür. Her kim ki Suriye’den Irak’tan bize ne Balkanlar’dan Kafkaslar’dan bize ne diyorsa bilin ki istiklal ve istikbal kavramlarından da habersizdir. Gazi ne diyordu, misak-ı milli hudutları. Şu anda terör koridoru oluşturmak isteyenler var ya oralar misak-ı milli içinde olan yerlerdi. Devlet kurmak isteyenler avucunu yalar. Kimse orada bir devlet kurma gayreti içine girmesin. Kararlılığımız tamdır.”


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
AKP: MHP ile 'ittifak komisyonu' kuracağız
Sonraki Haber
Kar, hiç de beyaz değil – Elend Aydın