Ana SayfaGüncelÇavuşoğlu: Türkiye, ABD’den çok daha güvenli bir ülkedir

Çavuşoğlu: Türkiye, ABD’den çok daha güvenli bir ülkedir

HABER MERKEZİ -Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD’nin Türkiye’ye yönelik seyahat uyarısına ilişkin yaptığı açıklamada, “Türkiye, ABD’den çok daha güvenli bir ülkedir” dedi. Türkiye’nin, seyahat uyarısı konusunda ABD’ye ‘misilleme’ yapmasına ilişkin de konuşan Çavuşoğlu, bunun gerekçesini ise şöyle izah etti: “Biz ona karşılık verdik. Böyle bir şey yapmak istemeyiz normal şartlarda.”

ABD’nin, güvenlik açısından oluşturduğu listedeki “Gitmeyi tekrar düşünün” başlıklı ülkeler arasında Türkiye’yi koymasına tepki gösteren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Türkiye, ABD’den çok daha güvenli bir ülkedir” dedi.

ABD temasları kapsamında Los Angeles’ta bulunan Çavuşoğlu, ABD’nin yaptığı seyahat uyarısından sonra Türkiye’nin de seyahat uyarısı yaptığını hatırlatarak, şunları söyledi:

“Türkiye, ABD’den daha az güvenli bir ülke değildir. Tersinden söyleyecek olursak Türkiye, ABD’den çok daha güvenli bir ülkedir.

“ABD’de günlük olaylar ve saldırılara baktığımız ve değişik şehirlerde günde öldürülen insan sayısına baktığımız zaman buna turist de dahil Türkiye’nin ABD’den çok daha güvenli bir ülke olduğunu görüyoruz.

“Şimdi ABD’de bakıyoruz yabancı düşmanlığı hat safhada. Bizzat Amerikan yönetiminin, Trump yönetimi ve Başkanı’nın bizzat kendisinin başka ülkeleri nasıl aşağıladığı, hakaret ettiği ortada. Şimdi böyle bir durumda seyahat bakımından Amerika mı daha az güvenli yoksa Türkiye mi daha az güvenli? Dolayısıyla Türkiye gibi bir ülkeye müttefikimizin basit yöntemlerle seyahat uyarısı yapması doğrusu ciddi bir iş değildir. Biz ona karşılık verdik. Böyle bir şey yapmak istemeyiz normal şartlarda. Vancouver’da tabii Tillerson ile bu konuyu konuşacağız.”

Ne oldu?

ABD Dışişleri Bakanlığı, güvenlik açısından oluşturduğu listedeki “Gitmeyi tekrar düşünün” başlıklı ülkeler arasında Türkiye’ye yer verdi.

Karara tepki gösteren Türkiye de, ABD’ye yapılacak seyahatler için bir uyarıda bulundu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Almanya’da yeni hükümete giderken varılan mutabakat: Türkiye'ye vize serbestisi ve yeni fasıl yok
Sonraki Haber
Trump, İran ile nükleer anlaşmayı 'son kez' uzatmaya karar verdi