Ana SayfaGüncelCHP İstanbul İl Başkanlığı’na Canan Kaftancıoğlu seçildi

CHP İstanbul İl Başkanlığı’na Canan Kaftancıoğlu seçildi

HABER MERKEZİ – CHP İstanbul İl Başkanlığı seçimini 643 oyun 325’ini alan Canan Kaftancıoğlu kazandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul 36. Olağan İl Kongresi’nde il başkanlığına Canan Kaftancıoğlu seçildi.

Bostancı Gösteri Merkezi’nde yapılan kongrede Kaftancıoğlu 325 oy, rakibi Cemal Canpolat ise 318 oy aldı.

Kaftancıoğlu sonuçların açıklanmasının ardından yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Biz olacağız demiştim, olduk. Beni örgütüm aday yaptı. Örgütümle kazanacağım demiştim, bu da oldu. İyi ki varsınız. Hepimiz çok çalıştık. Hepimiz çok yorulduk. Öncelikle başkanımız Cemal Canpolat ve ekibine çok teşekkür ediyoruz. Biz söylediğimiz şeyleri yapacağız. Yapmayacağımız şeyi de söylemeyeceğiz. Bu kongre salonundan el ele, kol kola hep birlikte çıkıp, AKP faşizmini yıkmaya gideceğiz. İnancınız ve güvenciniz için çok teşekkür ederim.

Seçimin kaybedeni Cemal Canpolat ise şöyle konuştu:

Bu partinin birliğe, beraber olmaya ihtiyacı vardır. Biz herkese inat CHP geleneklerine uymaya, divanı da CHP geleneğine uymaya davet ediyorum hala. Çünkü buranın kazananı, kaybedeni yoktur. Kazanan sevgili kardeşim Canan’ı tebrik ediyorum. İnşallah önümüzdeki süreçte CHP’yi büyük kitlelerle buluşturur. Biz de sonuna kadar katkımızı ve desteğimizi veririz.

Canan Kaftancıoğlu kimdir?

1972 Ordu doğumlu olan Canan Kaftancıoğlu, hekim ve CHP Parti Meclisi üyesi. Özel bir sağlık kuruluşunun kurucu ortağı ve genel koordinatörü. CHP İstanbul il örgütünde başkan vekilliği, basından sorumlu başkan yardımcılığı (2012-2014), Basın, Kültür ve İletişimden sorumlu il başkan yardımcılığı (2011-2012) görevlerinde bulundu. Birleşik Haziran Hareketi geçici yürütmesindeydi.

Öğrencilik yıllarından itibaren çeşitli dernek ve demokratik kitle örgütlerinde çalıştı. Toplumsal Bellek Platformu’nun kurulmasında önayak oldu. 11 Nisan 1980’de öldürülen Gazeteci Ümit Kaftancıoğlu Öykü Ödülleri düzenleme komitesinde de yer alıyor.

İhtisasını İstanbul Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı’nda Türkiye İnsan Hakları Vakfı’nda (TİHV) vaka taraması yaparak “İşkence Olgularının Adli Tıbbi Değerlendirilmesi” isimli teziyle tamamladı.

Yalın Ses yayınlarından “Benim Babam Bir Kahramandı” kitabını derledi. Müge Tuzcuoğlu derlemesi “Roboski İstenmeyen Çocuklar”, Eren Aysan derlemesi “Bir Eflatun Ölüm” kitaplarına yazı katkısı sundu.

Bilimsel ve sosyal alanlarda yayınlanmış yüzü aşkın makale yazdı.


Henüz 24 saat geçmeden: CHP İstanbul İl Başkanı seçilen Kaftancıoğlu’na soruşturma


Canan Kaftancıoğlu hakkındaki bölüm bianet’ten alınmıştır.

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Cecilia Palmeiro'yla söyleşi: Uluslararası kadın grevi ve yüzde 99’un feminizmi
Sonraki Haber
Avrasya Tüneli'nde polisin açtığı ateş sonucu 1 kişi hayatını kaybetti