Ana SayfaGüncelCHP’den AKP’ye hem ‘uyarı’ hem ‘taktik’: Afrin El Bab gibi değil, hava desteği almadan girmeyin

CHP’den AKP’ye hem ‘uyarı’ hem ‘taktik’: Afrin El Bab gibi değil, hava desteği almadan girmeyin

HABER MERKEZİ – Afrin’e operasyon hazırlığı içinde olan hükümeti yaptığı uyarılar ve verdiği bazı ‘taktikler’ ile destekleyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Afrin El Bab gibi değil, Diplomasi sonuna kadar zorlanmalı. Hava desteği almadan girilecek bir Afrin büyük maliyetlere yol açar. Diplomasi sonuna kadar zorlanırsa hava desteği de sağlanırsa sorun büyük ölçüde aşılabilir” dedi.

Parti Meclisi toplantısı öncesi açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Afrin’e operasyon hazırlığı içinde olan hükümete bazı uyarılarda bulunup kimi ‘taktikler’ verdi.

‘Fırat Kalkanı Harekatı’ kapsamında El Bab’a düzenlenen operasyonu hatırlatan CHP lideri, “Afrin El Bab gibi değildir. El Bab’da uluslararası uzlaşma vardı. Amerika’nın da Rusya’nın da Suriye’nin de kabulü vardı” dedi.

Buna karşın El Bab’da 72 askerin yaşamını yitirdiğine dikkat çeken Kılıçdaroğlu, hükümete ‘önce diplomasiyi sonuna kadar zorlama’ önerisinde bulundu ve Afrin operasyonu için ‘mekik’ dokuyan Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile Milli İstihbarat Teşkilatı (Mİ) Müsteşarı Hakan Fidan’ın çabalarının ‘kayda değer’ olduğunu vurguladı.

Afrin’e operasyon gündeminin başından beri tartışma konusu olan Suriye hava sahasının açılıp açılmayacağı meselesi ile ilgili de bir uyarıda bulunan CHP lideri, hükümete ‘eleştiri’ de içeren şu sözleri sarf etti:

“Diplomasi sonuna kadar zorlanmalı. Hava desteği almadan girilecek bir Afrin büyük maliyetlere yol açar. Eğer hava desteği almadan oraya asker sokacaksanız, Sayın Erdoğan’a çağrımdır, seni kefenle karşılayan arkadaşlarını önce oraya göndereceksin. Bu milletin fakir fukara çocuğunu oraya gönderme. Diplomasi sonuna kadar zorlanırsa hava desteği de sağlanırsa sorun büyük ölçüde aşılabilir.”


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
ABD'ye göre yaptırımların işe yaradığının göstergesi ‘Kuzey Kore’de ölüm ve kıtlık artışı'
Sonraki Haber
Barış Atay’ın oyunu ‘Sadece Diktatör’ Kadıköy'deki tüm tiyatrolarda yasaklandı