Ana SayfaGüncelCHP’li vekil: Reyhanlı’ya roket saldırısı Afrin’den değil, Türkiye topraklarından

CHP’li vekil: Reyhanlı’ya roket saldırısı Afrin’den değil, Türkiye topraklarından

HABER MERKEZİ – CHP Milletvekili Mevlüt Dudu, önceki gece Reyhanlı ilçesine gerçekleşen roket saldırısının Afrin’den yapılmadığını, Türkiye sınırları içinden düzenlendiğini iddia etti.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) ve bağlı birliklerin Afrin’e dönük kara ve havadan saldırısının ikinci gününde, Hatay’ın sınırdaki Reyhanlı ilçesine ve Kilis’e roketli saldırılar gerçekleşmişti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, Reyhanlı’ya yönelik gerçekleşen roket saldırısının Türkiye sınırları içinden düzenlendiğini iddia etti.

Dudu, roketlerin menzilinin 12 kilometre olduğunu belirterek, bu saldırının Afrin’den gerçekleşmiş olma ihtimalinin olmadığını söyledi.

Cumhuriyet’ten Akın Bodur’un haberine göre CHP’li vekil, Reyhanlı’daki yaralıları ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu ve gazeteye şu açıklamada bulundu:

Bu roketlerin menzili 12 kilometre. Ve buradan (Reyhanlı kent merkezi) Suriye sınırı yani Afrin bölgesi 12 kilometreden daha fazla. Yine aldığımız bilgiye göre, saldırının daha önceden hazırlanarak, Türkiye topraklarından bir yerden yapıldığı bilgisi bize verildi. Yani saldırının terör örgütü tarafından yapıldığı noktasında şüphe yok ancak, Suriye’den değil, Reyhanlı kırsalından önceden hazırlık yapılmak suretiyle bu saldırının yapıldığı ve roketlerin oradan ateşlendiği bilgisi bize ulaştı. Bu da ciddi ve dikkate alınmaya değer bir bilgidir. Bu noktada hükümetin, devletin gerekli tedbirleri alacağını ve üzerine düşeni yapacağına inanıyorum.

Türkiye’deki ajanslar roketlerin Afrin’den YPG tarafından atıldığını iddia ederken, YPG’nin de içinde yer aldığı Demokratik Suriye Güçleri’nden (DSG) ise “Saldırılarla hiçbir alakamız yok” açıklaması yapılmıştı.

Previous post
Ağrı'da göçmenleri taşıyan minibüs devrildi: 33 yaralı
Next post
FT: Afrin operasyonu için daha uygunsuz bir ad olamazdı, gerilim Erdoğan’ın içeride işine gelebilir