Ana SayfaGüncelÇocuk İstismarları İzleme Koordinasyonu kurulacak

Çocuk İstismarları İzleme Koordinasyonu kurulacak

HABER MERKEZİ – İstabul’da Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi’ne getirilen ve hamile oldukları adli mercilere bildirilmeyen 115 çocuğun istismarına tepki gösteren İHD Çocuk Komisyonu, “AKP döneminde çocuk istismarının arttığını ve üzerinin örtülerek meşrulaştırıldığını” ifade etti. Komisyon üyesi Melek Boz, artan istismarlara karşın Çocuk İstismarları İzleme Koordinasyonu kuracaklarını söyledi.

İstanbul’da Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi’ne 5 aylık süreçte hamile bırakılan toplam 115 çocuğun getirildiği ve bu bilginin adli birimlere bildirilmediği ortaya çıkmıştı.

Yargı süreci başlatılan istismarlara ilişkin bir tepki de İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi Çocuk Komisyonu’ndan geldi.

Olayın takipçisi olacaklarını kaydeden Komisyon üyeleri, istismara karşı yapılacak çalışmalarına ilişkin bilgi verdi.

MA’ya konuşan İHD İstanbul Şubesi Çocuk Komisyonu üyesi Melek Boz, “AKP politikası çocuklardan ne istiyor?” diye sordu ve AKP döneminde çocuk istismarının arttığını ve üzerinin örtülerek meşrulaştırıldığını ifade etti.

‘Türkiye’de çocuk olmak yakıcı bir hal aldı’

Melek Boz

Ensar Vakfı’nda yaşanan çocuk istismarı olayı ile 115 çocuğun istismarının örtbas edilmesi arasındaki benzerliğe vurgu yapan Boz, “Nasıl ki o zaman istismar cezasız bırakıldı, şimdi de hastanede yaşanan istismarın üzeri örtülmeye çalışılıyor. Hastane çalışanının görev yeri değiştiriliyor. İnsanlar bu şekilde sindirilip korkutmaya çalışılıyor” dedi.

Türkiye’de çocuk olmanın yakıcı bir hal aldığını belirten Boz, “Çocuk haklarını tam olarak Türkiye’de herkesin görebilmesi ve tüm çocukların haklarını kullanabilmesinin mücadelesini veriyoruz” diye konuştu.

‘Çocuk İstismarları İzleme Koordinasyonu kuracağız’

Boz, kadın örgütleri ve çocuk çalışmaları yapan sivil toplum örgütleriyle birlikte Çocuk İstismarları İzleme Koordinasyonu ‘nu kurmayı planladıklarını da açıkladı.

İHD Çocuk Komisyonu olarak bu istismar davasının yakından takipçisi olacaklarını söyleyen Boz, önümüzdeki günlerde yapacakları çalışmalara ilişkin şunları söyledi:

“Yetkili tüm kurumlara faks çektik. İstismarı teşhir etmek ve gündemde tutmak için önümüzdeki günlerde Twitter’da hashtag çalışması yapacağız. Bununla ilgili bir panel yapmayı düşünüyoruz”

Previous post
Irak Kürdistan Parlamentosu'nda Afrin toplantısı: Türkiye'ye kınama, BM'ye çağrı
Next post
Savcılık, Barış İçin Akademisyenler’in iddianamesini YÖK’e gönderdi: ‘Tahkikatlarda değerlendirirsiniz’