Ana SayfaGüncel‘Çocuklar ölmesin’ dediği için hapse girecek olan Ayşe Öğretmen’in ceza infazı ertelendi

‘Çocuklar ölmesin’ dediği için hapse girecek olan Ayşe Öğretmen’in ceza infazı ertelendi

HABER MERKEZİ – ‘Çocuklar ölmesin’ dediği için hapis cezası kesinleşen öğretmen Ayşe Çelik’in 1 yıl 3 aylık cezasının infazı 20 Nisan 2018 tarihine ertelendi.

Kanal D’de yayınlanan Beyaz Show programına telefonla bağlanıp Kürt kentlerinde yaşanan sokağa çıkma yasaklarını anlatarak, “Çocuklar ölmesin” dediği için hakkında dava açılan öğretmen Ayşe Çelik hakkında verilen 1 yıl 3 aylık hapis cezası İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi tarafından onanmıştı.

Geçtiğimiz yılın son günlerinde Ayşe Çelik’e aldığı ceza da tebliğ edilmişti.

Çelik’in 10 gün içinde iki aylık kızı Deran’la birlikte cezaevine girmesi gerekiyordu.

Ancak cezanın infazının müraacat üzerine 20 Nisan 2018’e ertelendiği duyuruldu.

Ayşe Çelik’in avukatı Mahsuni Karaman, Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Beyaz Show’a bağlanarak ‘çocuklar ölmesin, anneler ağlamasın’ dediği için 1 yıl 3 aylık hapis cezası alan ve cezası kesinleşen Ayşe öğretmenin bu cezasının infazı, müracaatımız üzerine, doğum nedeniyle 20 Nisan 2018 tarihine kadar ertelendi” açıklamasını yaptı.

Ayşe Öğretmen ne demişti?

Yasak ve operasyonların sürdüğü dönemde Ayşe Öğretmen, bağlandığı Beyaz Show programında şu ifadeleri kullanmıştı:

Türkiye’nin Güneydoğusunda neler olup bittiğinin farkında mısınız? Burada doğmamış çocuklar, anneler, insanlar öldürülüyor. Sanatçı olarak, insan olarak, bir şekilde siz de yaşananlara sessiz kalmamalısınız, bir şekilde ‘Dur’ demelisiniz. Burada yaşananlar ekranlarda, medyada çok farklı aktarılıyor. Sessiz kalmayın… Görün, duyun ve artık bize el verin. Yazık; insanlar ölmesin, çocuklar ölmesin, anneler ağlamasın.

Bu sözleri üzerine dava açılan Ayşe Çelik’e “örgüt propagandası yapmak” gerekçesi ile 1 yıl 3 ay ceza verilmişti. Hakkında verilen 1 yıl 3 aylık hapis cezası İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi tarafından onanmıştı.




Önceki Haber
Gazeteci Ayşenur Arslan'a 'Cumhurbaşkanına hakaret'ten hapis cezası
Sonraki Haber
HDP'li Baluken'e verilen hapis cezasına CHP'li Tanrıkulu'ndan tepki