Ana SayfaToplumsal CinsiyetÇocukları eşi tarafından öldürülen Dilek Çakır’dan kadınlara çağrı

Çocukları eşi tarafından öldürülen Dilek Çakır’dan kadınlara çağrı

HABER MERKEZİ – İstanbul’da 2 ve 4 yaşlarındaki iki çocuğu, boşanmak üzere olduğu eşi tarafından öldürülen Dilek Çakır, kadınlara çağrı yaptı. Çakır, kadınlar için sesini yükseltmeye devam edeceğini belirterek, “Hiçbir kadın korkmasın. Kadınlar susmasın” dedi.

İstanbul’un Maltepe ilçesindeki Fındıklı Mahallesi’nde yaşayan Ali Yardım, 2 Ocak tarihinde 2 ve 4 yaşlarındaki kız çocuklarını pompalı tüfekle öldürmüştü.

Ali Yardım’dan ayrılma sürecinde olan ve sığınma evinde kalan çocukların annesi Dilek Çakır, cinayetin ardından yaptığı açıklamada, defalarca savcı ve polise başvurduğunu söylemişti.

Yaşananlardan sonra Dilek Çakır, evliliği boyunca şiddet gördüğünü, tehdit edildiğini, Yardım’ın kendisini öldürmeye çalıştığını bu sebeple koruma kararı aldığını fakat ‘bu katliamın göz göre göre geldiğini’ belirtmişti.

Uzaklaştırma kararına rağmen çocuklarına babalarına çocukları görme ve kalma izni verildiğini söyleyen Çakır, “Bu yaşananlarda herkes sorumlu. 70 milyon sorumlu. Ailesi de biliyordu onu. Daha fazla uğraşılabilirdi. Şikayetlerim görülebilirdi. Uygulamada problem var” dedi.

Ekmek ve Gül’den Hilal Tok’a konuşan Dilek Çakır, sesi duyulmayan her kadın için sesini yükseltmeye devam edeceğini belirterek, kadınlara çağrı yaptı.

‘Kadınlar korkmasın, susmasın’

“Hiçbir kadın korkmasın. Kadınlar susmasın” diyen Çakır, şöyle konuştu:

“Bunları yaşayanlar polise gitsin, savcıya gitsin, sığınmaevine gitsin. Evet, ben gittim bir cevap bulamadım ama bu cevap alınmayacağı, mücadele edilmeyeceği anlamına gelmiyor. Cevap alana kadar uğraşsınlar, her ne gerekiyorsa yapsınlar. Benim de elimden gelen bir şey varsa ben de yaparım. Başka yapacak bir şeyimiz yok. Keşke Elif’im, Hira’m geri gelse… Benim şu anda konuşmamın tek sebebi, başka Elifler, Hiralar ölmesin diye.”

Kadına yönelik şiddete karşı susulmaması gerektiğini vurgulayan Dilek Çakır, “Kadınlar dayanışabilir. İnsanlar birleşsin. Korkmayın hiç kimseden, hiçbir şeyden korkmayın” diyerek sözlerini sürdürdü.


İki çocuğunu öldüren erkek hakkında verilen hapis cezası tebliğ edilmemiş


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Meclis’e göre ‘geri gönderme’ merkezlerinde ‘5 yıldızlı insan hakkı uygulamaları var’
Sonraki Haber
İran'da protestolar: Gözaltına alınan en az üç kişi yaşamını yitirdi