Ana SayfaGüncelCumhurbaşkanlığı Sözcüsü’nden Afrin açıklaması

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü’nden Afrin açıklaması

HABER MERKEZİ – Türkiye’nin Afrin’e olası operasyonu hakkında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, atılacak adımların “Suriye Kürtlerine karşı olmadığını” savunurken, Suriye’nin toprak bütünlüğüne karşı bir amaçlarının da olmadığını belirtti.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İstanbul’da katıldığı “Yüzyıl Sonra 1. Dünya Savaşı” programı etkinliği sonrası Türkiye’nin Afrin’e olası operasyonuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kalın, Afrin ile ilgili atılacak adımların “Suriye Kürtlerine karşı olmadığının altını çiziyorum” diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü’nün açıklamalarından öne çıkan kısım şöyle:

Türkiye, ulusal güvenliğine tehdit teşkil edecek her tür gelişmeye karşı, her tür tedbiri almıştır. Bundan sonra da almaya devam edecektir. Bu Afrin de olur, bu Cerablus da olur, bu Münbiç de olur, başka yerler de olur, Irak sahasında olur. Bu tehdit ister PKK’dan gelsin, ister PYD, YPG’den, ister DEAŞ’tan, ister başka örgütlerden gelsin, bunlara karşı her tür tedbiri, bugüne kadar aldığı gibi, bundan sonra da kimseden icazet almadan, yerini, zamanını ve şeklini kendisi belirlemek suretiyle bu tedbirleri almaya devam edecektir.

Kalın, “Burada bizim Suriye’nin toprak bütünlüğünü hedef alma amacımız yok” diye de ekledi.


Suriye: Türkiye Afrin’e saldırırsa uçaklarını düşürmeye hazırız


Ne oluyor?

Rusya, Türkiye’nin olası Afrin operasyonuna hala yeşil ışık yakmazken, hükümete yakın kalemlerden Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, olası operasyonda Suriye hava sahasının açılıp açılmayacağının henüz bilinmediğine dikkat çekmişti.

Selvi, Afrin’de Hava Kuvvetleri’nin kullanılması için Rusya ile müzakerelerin sürdüğünü bildirmişti.

Bugün ise Rusya’nın Afrin’de olası bir operasyona karşı çıkmaması gerektiğini belirten Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Afrin konusunda ‘adım atacaklarını’ ifade ederek, “Hava sahasını kullanmak için Rusya ve İran’la temas halindeyiz” demişti.

Çavuşoğlu’nun açıklamasının ardından ise Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın, Rusya Genelkurmay Başkanı ile görüşmek üzere Moskova’ya gittiği duyurulmuştu.

Bu gelişmelerin hemen akabinde Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdat’tan Türkiye’nin Afrin’e karşı herhangi bir saldırısının ‘saldırganlık’ olarak değerlendirileceği açıklaması gelmişti. Mikdat, Türkiye’nin Afrin’de saldırıya geçmesi durumunda, ülkenin hava savunma sistemlerinin Türk uçaklarını düşürmeye hazır olduğunu söylemişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İran'da gözaltındayken 'hap içmeye zorlanan' bir protestocu yaşamını yitirdi
Sonraki Haber
'Demokrasinin demokratikleşmesi'nden bahsetmemiz gerek – Étienne Balibar