Ana SayfaToplumsal CinsiyetDavası yeniden başlayacak olan Nevin Yıldırım için kadınlardan dayanışma çağrısı: #BenDeNEVİN’in yanındayım

Davası yeniden başlayacak olan Nevin Yıldırım için kadınlardan dayanışma çağrısı: #BenDeNEVİN’in yanındayım

HABER MERKEZİ – “#BenDeNEVİN’in yanındayım” diyen kadınlar, kendisini cinsel saldırıya maruz bırakan erkeği özsavunma kullanarak öldüren ve yeniden yargılanacak olan Nevin Yıldırım için dayanışma çağrısı yaptı.

Isparta’nın Yalvaç ilçesi Korukaya köyünde kendisini cinsel saldırıya maruz bırakan Nurettin Gider’i özsavunma kullanarak öldürdüğü için hakkında verilen müebbet hapis cezası bozulan Nevin Yıldırım’ın yargılanması yeniden başlayacak.

Kadınlar Birlikte Güçlü Grubu ise 3 Ocak Çarşamba günü Yalvaç Adliyesi’nde görülecek duruşma öncesi, yarın İstanbul Kadıköy Süreyya Operası önünde “#BenDeNEVİN’in yanındayım” diyerek bir araya geliyor.

Nevin Yıldırım için adalet talebinde bulunan kadınların çağrısı şu şekilde:

Yalvaç’ta 3 yıl boyunca tecavüze tahammül etmek zorunda bırakılan Nevin Yıldırım’ın sessizliği bir kabulleniş, bu kabulleniş de bir ilişki olarak tariflendiği için bugün Nevin özgürlüğünden mahrum. 3 yıllık sessizliği süregiden cinsel şiddetten kurtulmak için öldürmek zorunda kaldığı gerçeğini, yani tecavüz gerçeğini görünmez kılmak için bahane edildi. Şimdi Yargıtay iyi hal veya haksız tahrik indirimi yapılmadan verilen müebbet hapis cezası kararını bozduğu için Nevin tekrar yargılanacak. 2017; bizler OHAL’in altında nefes almaya, sesimizi yükseltmeye çalışırken bir yandan tüm dünyada kadınların isyanı ve itirazının, tecavüze, tacize, şiddete başkaldırarak ‘Ben de’ (#MeToo) demesinin yılı oldu. 2018 de; Nevin’in özgür kaldığı, hayatlarımıza sahip çıkacak gücü ve dayanışmayı bulduğumuz yıl olsun diye…#BenDeNEVİN’in sesini duyuyorum, #BenDeNEVİN’e özgürlük diyorum, #BenDeNEVİN’in yanındayım!

Ne olmuştu?

Isparta’nın Yalvaç ilçesi Koruyaka köyünde yaşayan 2 çocuk annesi Nevin Yıldırım, 28 Ağustos 2012 günü kendisine silah zoruyla cinsel saldırıda bulunan Nurettin Gider’i öldürmüştü.

O tarihten itibaren tutuklu olarak yargılanan Yıldırım hakkında 2015 yılında müebbet hapis cezası verilmişti.

Avukatların davayı Yargıtay’a taşımasıyla açılan temyiz davası ise 14 Eylül 2017’de görülmüştü.

Yargıtay da yerel mahkemenin müebbet hapis cezasını usulden bozmuştu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu: 2017 yılında 409 kadın erkekler tarafından öldürüldü
Sonraki Haber
BASIN RAPORU | Aralık'ta gazeteciler ölümle tehdit edildi, hapisle cezalandırıldı