Ana SayfaDünyaDavid Harvey ve Noam Chomsky dahil 13 önemli isimden dünyaya Afrin çağrısı

David Harvey ve Noam Chomsky dahil 13 önemli isimden dünyaya Afrin çağrısı

HABER MERKEZİ – Aralarında ABD’li düşünür Noam Chomsky ve Marksist düşünür David Harvey’in de olduğu çok sayıda akademisyen ve aktivist uluslararası toplumu, “Afrin’in güvenliğini garanti altına almaya ve Türkiye’nin saldırılarını önlemeye” çağırdı. Yapılan açıklamada Afrin’deki yerel demokratik sisteme işaret edilerek, “barış içinde bir cennetin imha edilme tehdidi ile karşı karşıya olduğu” ifade edildi.

ABD’li dilbilim profesörü ve düşünür Noam Chomsky ile Marksist düşünür David Harvey’in de aralarında bulunduğu akademisyen, insan hakları savunucuları ve sanatçılar, Türkiye’nin olası Afrin operasyonuna karşı çağrı yaptı.

The Region’ın haberine göre yapılan açıklamada, Türkiye’nin yanı sıra Rusya, İran ve ABD de “Afrin halkının barış ve istikrarını tehdit eden bir tutum takındıkları” gerekçesiyle eleştirildi.

Açıklamada, Afrin’in nufusunun ağırlıklı olarak Kürtlerden oluştuğu vurgulanarak, “Afrin çok az uluslararası yardımla, son 5 yılda çok sayıda Suriyeli mülteciyi geri kazanmıştır. Nüfusu 400 bin’e çıkan Afrin Türkiye destekli cihat grupları, El-Kaide ve Türkiye tarafından tehdit edilmektedir” denildi

Açıklamada, YPG’nin, IŞİD’den kurtardığı her şehirde yerel demokratik yönetim konseyleri kurma konusundaki uzun yıllara dayanan çabalarına rağmen Türkiye tarafından ‘terörist’ ithamıyla karşı karşıya kaldığı belirtilirken, şu ifadeler yer aldı:

“Türkiye Afrin sınırına askeri güç yığdı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan Kürtlerle olan kan davasının peşinden gidip barışçıl bir yerleşim bölgesini yok edecek ve binlerce sivil ve mülteciyi riske atacak şekilde Kürt kontrolündeki kantona tüm güçleriyle saldıracaklarının sözünü verdi.”

Afrin’e olası bir operasyonun barışçıl ve demokratik olarak yönetilen bir bölgeye ve nüfusa karşı ‘bariz bir saldırganlık eylemi’ olarak tanımlandığı açıklamada, Türkiye’nin Rusya, İran ve Suriye’nin onayı olmaksızın böyle bir saldırıyı gerçekleştiremeyeceği belirtildi.

Binlerce Kürdün IŞİD’le mücadelede yaşamını yitirdiğinin hatırlatıldığı açıklamada şu çağrı yapıldı:

“ABD ve uluslararası toplumun şimdi Kürt halkının arkasında durmak için ahlaki bir yükümlülüğü var. ABD’li yetkilileri ve uluslararası toplumu, Afrin’in istikrarını ve güvenliğini garanti altına almaya ve Suriye sınırları ve Suriye sınırı boyunca Türkiye’nin saldırılarını önlemeye çağırıyoruz.”


İmzacılar

Noam Chomsky- MIT Profesör
Michael Walzer- Princeton Üniversitesi,
Charlotte Bunch- Rutgers Üniversitesi
Todd Gitlin-Colombia Üniversitesi
David Graeber-  Londra Ekonomi Okulu,
Nadje Al-Ali-SOAS Üniversitesi,
David Harvey- CUNY Gradutate Center
Michael Hardt- Duke Üniversitesi
Marina Sitrin- SUNY Binghamton
Bİll Fletcher- Eski TransAfrika Forum Başkanı
David L. Phillps- Colombia Üniversitesi
Joey Lawrance- Fotoğraf sanatçısı,yönetmen
Debbie Bookchin- Gazeteci ve yazar

Afrin için çağrı metninin orijinali şöyle:


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Zeynep Sayın'dan 'Ölüm Terbiyesi'
Sonraki Haber
Bütçe anlaşmazlığı: ABD'de hükümet 'resmen kapandı'