Ana SayfaGüncelDemirtaş: Adaylığım için imza kampanyası yapmak doğru değil

Demirtaş: Adaylığım için imza kampanyası yapmak doğru değil

HABER MERKEZİ – HDP’nin 11 Şubat’ta yapılacak kongrede eş başkanlığa aday olmayacağını açıklaması üzerine başlayan tartışmalara ilişkin konuşan partinin Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, tekrar adaylığı için düzenlenen imza kampanyalarını eleştirdi. Demirtaş, “İmza kampanyası vs. yapmak doğru olmaz. Çünkü ben aday olmak istesem bunun önünde ne resmi ne de fiili engel yoktur” dedi.

Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin 11 Şubat’ta yapacağı 3. Olağan Kongre’de aday olmayacağını açıklamıştı.

Demirtaş’ın kararının ardından ise tartışmalar başlamış ve bazı seçmenler Demirtaş’ın tekrar adaylığı için imza kampanyaları düzenlemişti.

Demirtaş, avukatları aracılığıyla Twitter hesabından konuya ilişkin açıklama yaptı.

Düzenlenen imza kampanyası ve benzeri kampanyaları “doğru” bulmadığını belirten Demirtaş, bunların kongre hazırlıklarına da zarar vereceğini söyledi.

Demirtaş şunları belirtti:

Bakırköy Adliyesindeki duruşmam vesilesiyle soğuğa rağmen dayanışma gösteren binlerce arkadaşıma, avukatlarıma ve izleyicilere içtenlikle teşekkürlerimi sunuyorum.

Yargıda adalet, toplumda adalet ve gelir dağılımında adalet için hep birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz. Hepinize selam ve sevgilerimi iletiyorum.

Eş Başkan adaylığım konusunda öneri yapan bütün partililerimize içten teşekkürlerimi sunuyorum. Ancak adaylığım ile ilgili imza kampanyası vs yapmak doğru olmaz. Çünkü ben aday olmak istesem bunun önünde ne resmi ne de fiili engel yoktur.

Partililerimizin ve dostlarımızın bu dayanışmasını saygıyla karşılıyorum. Ancak kongreye doğru giderken, güçlü kongre hazırlıklarına zarar verdiğinin de bilinmesini istiyorum.

Sizlerden, güçlü alternatif Eş Başkan önerileri ile birlikte, partinin politikalarına yönelik öneriler beklediğimi özellikle belirtmek istiyorum.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Henüz 24 saat geçmeden: CHP İstanbul İl Başkanı seçilen Kaftancıoğlu’na soruşturma
Sonraki Haber
Kalın’dan ABD’ye ‘sınır güvenlik gücü’ tepkisi: Endişe verici