Ana SayfaGüncelDemirtaş, Erdoğan’a 15 bin lira tazminat ödeyecek

Demirtaş, Erdoğan’a 15 bin lira tazminat ödeyecek

HABER MERKEZİ – Tutuklu HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın seçim mitinginde yaptığı konuşma nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’a 15 bin lira tazminat ödemesine karar verildi.

Tutuklu Halkların Demokratik Partisi (HDP) Selahattin Demirtaş hakkında Şubat 2016’da Mersin’de düzenlenen bir mitingde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği ve kişilik haklarına saldırıda bulunduğu iddiasıyla 50 bin liralık manevi tazminat davası açılmıştı.

Tazminat davasını kabul eden Ankara Bölge Adliye Mahkemesi, Demirtaş’ın konuşmasında Erdoğan’ın kişilik haklarına saldırı olduğu gerekçesiyle, 15 bin lira tazminat ödemesine hükmetti.

Demirtaş’ın söz konusu konuşması şöyleydi:

Bir insan dünya lideri, İslam devletlerinin lideri olmak için uğraşabilir. Son derece ciddi bir iddiadır. Bu iddiayı ortaya koyan birinin adil olması gerekmez mi? Eğer İslam toplumunun lideri olacaksan, önce senin Müslüman olman lazım, İslamiyet’e inanman lazım. İslam’ın şartlarının yerine getirmen lazım. Yoksa senin lider olmana itirazımız yok. Fakat esas aldığımız Hz. Peygamber’in yoluysa kusura bakma o hırsız değildi rüşvet yemiyordu. Bir hırkası vardı ve geride bırakacağı Kur’an vardı. İslam halifesi olmak istiyorsan itirazımız yok olabilirsin, ama hırsızdan halife olmaz, adaletsiz olan halife olmaz. İslam toplumunu lideri halka zulüm yapamaz.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Şarkının klibi de paylaşıldı: Metin & Kemal Kahraman'dan Demirtaş'ın şiirine beste
Sonraki Haber
HIV+ kadının tedavisini yapmayan hekimler hakkında soruşturma başlatıldı