Ana SayfaGüncelDemirtaş yanıtladı: Erdoğan’ın alternatifi Gül olabilir mi?

Demirtaş yanıtladı: Erdoğan’ın alternatifi Gül olabilir mi?

HABER MERKEZİ – Eski Cumhurbaşkanı Gül’ün 2019’da Erdoğan’ın alternatifi olup olamayacağını değerlendiren tutuklu HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Erdoğan zihniyetinin alternatifi, toplumun farklı kesimlerinin demokrasi paydasında bir araya geldiği büyük demokrasi gücüdür. Bu gücü de tek bir kişi temsil edemez” dedi.

Son Kanun Hükmünde Kararname’yi (KHK) eleştiren eski cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasındaki polemik gündemdeki yerini koruyor.

Adaylığı konusunda yakın çevresine dahi bir görüş paylaşmayan Gül’ün Erdoğan’a karşı seçime girip girmeyeceği ise bilinmiyor.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) tutuklu Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Gül’ün Erdoğan’ın alternatifi olarak sunulmasına dair değerlendirmelerde bulundu.

Evrensel’den Çağrı Sarı’ya konuşan Demirtaş, ‘Erdoğan’ın alternatifi Gül olabilir mi?’ sorusunu şöyle yanıtladı:

Sayın Gül’ün ne yapacağına kendisi karar verir. Bizlerin görevi halkı bu türden maceracı beklentiler içine sokmak değildir. Muhalefet en geniş demokratik birlikteliği sağlayarak, kolektif bir yapı oluşturarak seçimlere gitmelidir. Tek adamın alternatifi yine başka bir tek adamın arkasına dizilmek olamaz. Erdoğan zihniyetinin alternatifi, toplumun farklı kesimlerinin demokrasi paydasında bir araya geldiği büyük demokrasi gücüdür. Bu gücü de tek bir kişi temsil edemez. Emin olun ki, Erdoğan’ın en fazla arzulayacağı şey kendisinin karşısına bir başka tek adamın rakip olarak çıkmasıdır. Çünkü kimse bu konuda kendisinin eline su dökemez, bunu kendisi de iyi biliyor. Belki muhalefetin aday/ları da “bir kişi” olacak, olmak zorunda, ama bu kişinin seçim kampanyasının sağındaki, solundaki farklı kesimlerin temsilcileriyle eş güdüm halinde ve eşitler arası bir hukukla yürütmesinde hiçbir yasal engel yoktur. Muhalefetin adayı (en azından 2’nci turda) kazanırsa, kolektif yönetim anlayışı ile bütün bu farklı kesimlerin temsilcilerinin yönetimde görev almaları önünde hiçbir engel yoktur.

Demirtaş, sözlerini “Kim ki Erdoğan’ın karşısına ben senden daha iyi tek adam olurum diye çıkarsa, o kaybeder. Hiç kimse Erdoğan’dan daha iyi tek adam olamaz gerçekten” diye sürdürdü.

2019’da aday olacak mı?

Siyaset yasağı gelmediği takdirde 2019 seçimlerinde Cumhurbaşkanı adaylığını düşünüp düşünmediği de sorulan Demirtaş, “Ben halkım ve mücadelem için, demokrasi ve barış için her türlü fedakarlığa gönüllü olarak adayım. Bunun dışında hiçbir şeye kendiliğinden aday olmadım, olmam da. Bu nedenle ne böyle bir düşüncem, ne de bir hazırlığım vardır” diye konuştu.

‘AKP halkı ve devleti tek adam rejimine hazırlıyor’

CHP Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin ardından Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar da görevden uzaklaştırılmasını da değerlendiren Demirtaş, şunları söyledi:

Hükümetin halkın iradesine saygısızlığının ilk örneği değil, emin olun son örneği de olmayacak. AKP; seçim, halk iradesi, demokrasi gibi kavramları hiçleştirip anlamsızlaştırarak hem sosyo-psikolojik açıdan hem de politik açıdan halkı ve devleti tek adam rejimine hazırlıyor. O nedenle bu türden müdahaleleri normalleştirmemek, sıradanlaştırmamak lazım. DBP’li belediyelere yasa dışı bir şekilde atanan kayyımlarla da, tutuklanan vekillerle de bu amaç elde edilmeye çalışılıyor.


Röportajın tamamını BURADAN okuyabilirsiniz.

‘Kararı bizzat ben aldım’ diyen Demirtaş: Kimsenin beni tasfiye ettiği yok


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Avrasya Tüneli'nde polisin açtığı ateş sonucu 1 kişi hayatını kaybetti
Sonraki Haber
Çekya'da Cumhurbaşkanlığı seçimleri: İlk turun galibi Zeman