Ana SayfaGüncelDeniz Naki: 7 saat boyunca siyasi sorulara cevap verdim

Deniz Naki: 7 saat boyunca siyasi sorulara cevap verdim

HABER MERKEZİ – Almanya’da silahlı saldırıya uğrayan Amedsporlu Deniz Naki, olayın ardından avukatı olmaksızın yaklaşık 7 saat boyunca siyasi sorulara cevap verdiğini söyledi.

Amedspor’un futbolcusu Deniz Naki, 8 Ocak’ta Almanya’nın Aechen otobanında aracıyla seyir halindeyken silahlı saldırıya uğramıştı.


Deniz Naki’ye silahlı saldırı: ‘Savcı ırkçı Türk oluşumlar üzerinde duruyor’


DW Türkçe’den Gezal Acer’in sorularını yanıtlayan Naki, saldırının ardından Alman polisi tarafından başlatılan soruşturmaya ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Almanya’da bulunan Deniz Baki, kendisine polis koruması verilmediğini ve ifadesinin ardından cep telefonunun geri iade edilemediğini söyledi.

Naki, telefonunun geri verilmemesine ilişkin “Bana ya da bize herhangi bir gerekçe sunulmadı. Telefonumu hangi gerekçeyle geri vermediklerini bilmiyorum” dedi.

Ayrıca Deniz Naki, babasının ifadesinin alınmasına da tepki göstererek, “Babamın hangi gerekçeyle ifade verdiğini de anlayamıyorum. Babam, Düren emniyetine beni olaydan sonra görmek için gelmişti” diye konuştu.

‘7 saat boyunca siyasi sorulara cevap verdim’

Avukatı olmaksızın yaklaşık 7 saat boyunca ‘siyasi sorulara’ da cevap verdiğini belirten Naki, kendisine sorulan sorular hakkında şunları söyledi:

Türkiye’de hangi siyasi partiye oy verdiğim ve PKK’ye bir yakınlığım olup olmadığı gibi sorular…

‘Paylan’ın iddialarını hatırlattım’

Bugüne kadar Almanya’da hiç sorun yaşamadığını vurgulayan Deniz Naki, ifadesindeki ayrıntıları ise şöyle aktardı:

Ben, milliyetçi Türklerin ya da böylesi çetelerin bu saldırının arkasında olabileceğini ve bunun dışında bir şüpheli söyleyemeyeceğimi belirttim. Ayrıca birkaç hafta önce HDP Milletvekili Garo Paylan’ın Meclis’teki basın açıklamasında iddia ettiği, Avrupa’daki muhaliflere yönelik suikast listesini polise hatırlattım. İfademde, Paylan’ın iddiası ile bana yönelik saldırı arasında olası bir bağlantı olabileceğini belirttim. Belirttiğim gibi sadece kendi şüphelerimi dile getirebilirim, daha fazlasını söyleyemem.

Deniz Naki son olarak Türkiye’ye dönüp dönmeyeceğine dair soruya ise “Birkaç hafta içinde durumun nasıl olacağına bakmak gerekiyor” diye yanıt verdi.

Avrupa’da suikast iddiaları

Geçen aylarda Avrupa’da muhaliflere saldırı, suikast gerçekleşeceği şeklindeki iddialar Türkiye ve Almanya basınında yer almıştı.

HDP Milletvekili Garo Paylan tarafından ortaya atılan iddialar, Alman polisi tarafından da doğrulanmıştı.


HDP’li Paylan: İstihbarat aldım, Avrupa’daki Alevi ve Ermeniler ile oraya giden muhaliflere suikast yapılacak

HDP’li Paylan: Ogün Samast’vari üç suikastçının devrede olduğuna dair net bir istihbarat var

Previous post
'2013'ten bu yana 500 asker şüpheli bir şekilde öldü’
Next post
İçerik 'uygunsuzmuş': Barış Atay'ın oyunu 'Sadece Diktatör'e Artvin'de salon verilmedi