Ana SayfaÇalışma YaşamıDHL işçileri 171 gündür eylemde: ‘Sendikalaşma hakkına saygı gösterilmeli’

DHL işçileri 171 gündür eylemde: ‘Sendikalaşma hakkına saygı gösterilmeli’

HABER MERKEZİ – TÜMTİS sendikasına üye oldukları ve sendikal faaliyet yürüttükleri gerekçesiyle işten çıkarılan DHL Express işçilerinin Genel Müdürlük binası önünde sürdürdüğü eylem 171’inci gününde.

Türk-İş’e bağlı Tüm Taşıma İşçileri Sendikası’na (TÜMTİS) üye olduktan sonra ‘bölüm kapatma’ bahanesiyle işten çıkarılan 9 işçinin işlerine geri dönme talebiyle 17 Temmuz’da başlattığı eylem 171 gündür sürüyor.

İşçiler, DHL Expres’in Genel Müdürlük binası önünde basın açıklaması yaptı.

Sendika temsilcilerinin de destek verdiği açıklamada, “DHL Ekspress’de işçi kıyımına ve sendika düşmanlığına son” pankartı açılıp, “Direne direne kazanacağız”, “Atılan işçiler geri alınsın” sloganlarının atıldı.

Türk-İş Marmara Bölge Temsilcisi Adnan Uyar, “Eğer haktan ve adaletten bahsediliyorsa, insanların gerçek anlamda adil bir şekilde yaşaması ve çalışma koşullarına ulaşması isteniyorsa taşeron meselesi bir an önce halledilmelidir” dedi.

TÜMTİS Genel Başkanı Kenan Öztürk ise hükümetin yaptığı açıklamalarda asgari ücrete yapılan zammı çok göstermeye çalıştığını, ancak bu miktarın açlık sınırının altına kaldığını belirtti.

On binlerce işçinin taşeron düzenlemesinin dışında kaldığını da belirten Öztürk, “İşçilerinin tümünün ayrımsız olarak kadroya alınması talebini sonuna kadar destekliyoruz” dedi.

DHL işverenlerine de seslenen Öztürk, sendikal mücadeleyi engelleyemeyeceklerini belirterek, “İşçiler bir an önce iş başı yaptırılmalı ve işçilerin sendikalaşma hakkına saygı gösterilmelidir” şeklinde konuştu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
ÖGİ'den 2017 basın raporu: KHK'lerle 35 kuruluş kapatıldı, 58 gazeteci tutuklandı
Sonraki Haber
'Yavaş yürüyor' bahanesiyle kadına şiddet uygulamıştı: Gözaltına alınan erkek serbest bırakıldı