Ana SayfaGüncelDiyanet artık her yerde: Evden polise, Yeşilay’dan STK’lara ‘işbirliği’ içinde din eğitimi

Diyanet artık her yerde: Evden polise, Yeşilay’dan STK’lara ‘işbirliği’ içinde din eğitimi

HABER MERKEZİ – Diyanet İşleri Başkanlığı 2018 yılında yetkisi alanında olmayan alanlara da girerek Emniyet’ten STK’lere, muhtarlardan apartman yöneticilerine kadar herkesle ‘işbirliği’ yapacak ve vaiz gönderecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2018’deki eğitim faaliyet planını Milli Eğtim Bakanlığı (MEB), Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Kredi Yurtlar Kurumu (KYK), belediyeler, Emniyet, muhtarlıklar, fabrikalar ve apartmanları kapsayacak biçimde genişletti.

Diyanet, “Aile ve Rehberlik Büroları” adı altında 81 il müftülüğüne 2018 için “Yıllık çalışma programı” gönderdi. Böylece geçen yıl dini konularla sınırlanan programın ötesine geçerek 12 aylık kapsamlı bir planlama hazırladı.

Cumhuriyet’ten Ozan Çepni’nin haberine göre müftülüklerden bölgesel ve yerel sorunların tespit edilmesini, üçer aylık süreçte çalışma takvimi oluşturulmasını isteyen Diyanet, geniş kitlelere dönük etkinlikler talep etti.

Diyanet yeni çalışma planıyla okullardan kahvehanelere, öğrenci yurtlarına ve evlere kadar her yere girmeyi amaçlıyor. Ayrıca yetki alanının dışına çıkacak olan Diyanet, din dışında da eğitim programları hazırlıyor.

“Hedef Kitle” kavramını 2018 için genişleten Diyanet; Yeşilay, Aile Yaşam Merkezleri, sivil toplum kuruluşları, Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri ile de işbirliği yapılacağını duyurdu.

Her alanda ayrı konu, hedef kitle ve faaliyet belirleyen Diyanet, müftülere “Çocuk-Cami buluşmaları, apartman Sohbetleri, KYK programları, işyeri-fabrika sohbetleri, kahvehane ziyaretleri, aile okulu seminerleri, panel, ev sohbetleri, sabah namazı buluşmaları, köy sohbetleri, iftar programları, aile buluşmaları” düzenlenmesi talimatı verdi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İHD'den Garzan Mezarlığı raporu
Sonraki Haber
Bakış hırsızlığı: Kriz ve keramet – Bahar Şimşek