Ana SayfaGüncelDiyarbakır’daki Afrin protestosuna müdahale, DTK Eş Başkanı Güven’e soruşturma

Diyarbakır’daki Afrin protestosuna müdahale, DTK Eş Başkanı Güven’e soruşturma

HABER MERKEZİ – Afrin’e yönelik saldırıları protesto etmek amacıyla HDP Diyarbakır İl Örgütü önünde düzenlenen açıklamaya polis müdahale etti. Müdahale sırasında polise tepki gösteren DTK Eş Başkanı Leyla Güven hakkında ise soruşturma başlatıldı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Afrin’e operasyonun fiilen başladığını” söylemesinin ardından dün akşam (20 Ocak) saatlerinde kente yönelik hava saldırısı başlatılmış, saldırıdan kısa bir süre sonra ise Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) harekatın adının ‘Zeytin Dalı’ olduğunu duyurmuştu.

TSK’ye bağlı savaş uçaklarının dün başlayan bombardımanı sonucunda biri çocuk olmak üzere 7 sivil ile 3 YPG-YPJ’li yaşamını yitirirken, 10’un üzerinde sivil de yaralanmıştı.


Afrin saldırısı | 1. GÜN


Dün başlayan hava saldırılarının ardından ise bugün TSK’ye bağlı birliklerin kara harekatına başladığını Başbakan Binali Yıldırım duyurmuştu.


Afrin saldırısı | 2. GÜN


Diyarbakır’da ise yurttaşlar Afrin saldırısını protesto etme amacıyla Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Örgütü binası önünde toplandı.

Ancak bina önünde protesto için toplanan yurttaşlara polis müdahale etti.

MA’nın haberine göre Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan’ın açıklama yaptığı sırada polis müdahalesinin gerçekleştiği belirtildi.

Özgürüz.org’a yansıyan müdahale görüntülerinde Arslan’ın polis tarafından darp edildiği de görüldü.

Kitlenin bina dışına çıkmasına izin verilmesi sırasında Demokratik Toplum Kongresi Eş Başkanı (DTK) Eş Başkanı Leyla Güven, polislere, “Burayı işgal etmişsiniz. İşgalcisiniz. Çıkın parti binasından” diye tepki gösterdi.

Leyla Güven’e soruşturma

Polisin müdahale ettiği eylem için Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma kararı aldı.

Başsavcılık, DTK Eş Başkanı Leyla Güven hakkında, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek” iddiasıyla soruşturma başlattı.




Önceki Haber
Taştekin: Afrin'de halkın yerinden yönetimi deneyimlediği yapı sökülüp atılamaz
Sonraki Haber
Venezuela’da gıda kıtlığı: ‘Ya yağmalarız ya da açlıktan ölürüz’