Ana SayfaGüncelErdoğan ABD Başkanı Trump ile görüşecek

Erdoğan ABD Başkanı Trump ile görüşecek

HABER MERKEZİ – Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump’ın yarın görüşeceğini açıkladı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fransa’nın başkenti Paris’te yapılan “Kimyasal Silah Kullanımının Cezasız Kalmaması İçin Uluslararası Ortaklık” konulu Dışişleri Bakanları Toplantısında ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ile bir görüştü.

Görüşme sonrası açıklama yapan Çavuşoğlu, “Tillerson’e hassasiyetlerimizi bildirdik” dedi.

‘Zeytin Dalı’ adı verilen ve Afrin’e düzenlenen operasyona ilişkin Tillerson ile paylaşımda bulunduğunu belirten Çavuşoğlu, şunları söyledi:

“Biz öncesinde P5 ülkelerini de bilgilendirdik. Uluslararası hukuktan doğan haklarımızı kullanıyoruz teröre karşı. Şeffaf davranıyoruz. Gizli saklı bir şey yapmıyoruz.”

Erdoğan Trump ile görüşecek

Çavuşoğlu yarın AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD Başkanı Donald Trump ile görüşeceğini de açıkladı.

Çavuşoğlu’nun Tillerson’un yanı sıra ayrıca Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, İtalya Dışişleri Bakanı Angelino Alfano, İngiltere’nin Ortadoğu’dan Sorumlu Devlet Bakanı Alistair Burt ve Japonya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mitsunari Okamoto ile de görüştüğü belirtildi.