Ana SayfaDünyaErdoğan Fransa’da protestolarla karşılandı

Erdoğan Fransa’da protestolarla karşılandı

HABER MERKEZİ – Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüşmek üzere Paris’e giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Parlamentosu yakınında bulunan Châtelet meydanında protesto ediliyor.

Mevkidaşı Emmanuel Macron ile görüşmek üzere Fransa’ya giden Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkent Paris’te protesto ediliyor.

Fransa Parlamentosu yakınında bulunan Châtelet Meydanında gerçekleşen eylemde, Türkiye’deki insan hakkı ihlallerine yönelik tepkiler dile getiriliyor.

Demokratik kitle örgütlerinin çağrısıyla yapılan protestoda Erdoğan’ı eleştiren sloganlar ile Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile yürürlüğe koyulan ‘tek tip kıyafet’ uygulamasına tepki gösteriliyor.

Sınır Tanımayan Gazeteciler: Erdoğan’ın stratejisi tehlikelerle dolu

Sınır Tanımayan Gazeteciler, Türkiye’de tutuklu bulunan gazetecilerin maketleriyle bir eylem yaparak, Macron’un Erdoğan ile görüşmesinde tutuklu gazetecilerin durumuna dikkat çekmesi gerektiğini belirtti.

Örgütün genel sekreteri Chritophe Deloire ise “Erdoğan’ın gerilim stratejisi hem Türkiye hem Avrupa için tehlikelerle dolu. Türkiye’nin bu kadar öngörülemez hale gelmesi kimsenin çıkarına değil” ifadelerini kullandı.

Sınır Tanımayan Gazeteciler, internet sitesindeki Recep Tayyip Erdoğan profilinde Erdoğan için “demokrasi kisvesi altındaki agresif diktatörlükle gazetecilere saldıran yırtıcı” ifadelerini kullanıyor.

FEMEN: Erdoğan insan haklarını yiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik bir diğer protesto ise feminist örgüt FEMEN tarafından gerçekleştirildi.

Garson kostümü giyinen FEMEN üyeleri,” Erdoğan’ın yamyam öğünü” isimli bir menü listesinin yer aldığı döviz hazırladı.

FEMEN üyeleri ayrıca bedenlerine “Erdoğan insan haklarını yiyor”, “Erdoğan Kürtlerin haklarını yiyor” ve “Erdoğan eşcinsellerin haklarını yiyor” gibi ifadeler yazdı.


Bu haber, BBC Türkçe ve Evrensel’den derlenmiştir.

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Prof. Kaboğlu: Soylu'nun polise talimatı ile son KHK arasında paralellik var
Sonraki Haber
Kılıçdaroğlu: 14 belediye başkanımızı alsan dahi biz İstanbul’u alacağız